Cosmic Telegram

Stardust Notes 27.08.15

Πανσέληνος στις 29 Αυγούστου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
104300-207137.jpg

Αυτή η Πανσέληνος - αντίθεση Παρθένου/Ιχθύων φέρνει στην επιφάνεια μοτίβα και ρόλους που πολλοί έχουμε υιοθετήσει κάποια στιγμή της ζωής μας: μάρτυρας, θύμα ή σωτήρας. Υπάρχει κανείς που σε μια σχέση δεν του πέρασε, τουλάχιστον από το μυαλό, να σώσει τον Άλλο ή να σωθεί από αυτόν;

Πέρα όμως από τα θέματα Σωτήρα/Θύματος σε αυτή την αντίθεση έχουμε Λογική και Φαντασία. Διάκριση και Αποδοχή. Προσπάθεια και Πίστη. Οι Πανσέληνοι φωτίζουν πάντα δύο αντίθετες αλλά συμπληρωματικές ενέργειες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Σαν το ταοϊστικό σύμβολο του γιν-γιανγκ κάθε πλευρά εξισορροπείται και καθορίζεται από την άλλη. Η Παρθένος συμβολίζει τη γέννηση, όπως και τη μετατροπή του πνεύματος σε ύλη. Οι Ιχθύες, το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού, εκφράζουν την επιστροφή στην Πηγή. Αυτή η Πανσέληνος φωτίζει τη συνεργασία ή την ανάγκη συνεργασίας ανθρώπων και φύσης ώστε να δημιουργηθεί ο νέος άνθρωπος.

Όλα αλλάζουν συνεχώς. Εμείς οι ίδιοι αλλάζουμε συνεχώς. Μεταμορφωνόμαστε διαρκώς. Τα κύτταρα της επιδερμίδας μας ανανεώνονται κάθε δύο εβδομάδες. Κάθε δεκαετία τα παλιά οστά αντικαθίστανται από νέα. Το συκώτι ανανεώνεται κατά προσέγγιση κάθε 5 μήνες. Οι πνεύμονες διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία κυττάρων, τα οποία ανανεώνονται με διαφορετικούς ρυθμούς. Το στομάχι κάθε δύο εβδομάδες. Τα μεταβλητά ζώδια στα οποία ανήκουν οι Ιχθύες και η Παρθένος διαθέτουν προσαρμοστικότητα, όπως και μια άσβεστη επιθυμία για αλλαγές. Οι αλλαγές που αποκλείουν τη σταθερότητα, ή τη μονιμότητα, δεν ενοχλούν καθόλου τα μεταβλητά ζώδια αφού δεν ενδιαφέρονται τόσο για την επιτυχία καθαυτή, όσο για την έρευνα και την αναζήτηση. Αυτή η Πανσέληνος μας καλεί να είμαστε ανοιχτοί στις αλλαγές, στις ιδέες, στις διαφορετικές απόψεις, να κάνουμε ερωτήσεις, να ανέβουμε στο κύμα, να είμαστε ευέλικτοι. Δεν υπάρχει μία λύση, μία επιλογή, ένα ενδεχόμενο, μια απάντηση.

Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου έχουμε τη σύνοδο Άρη/Αφροδίτη στον Λέοντα: αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ανθίσει μια ρομαντική περιπέτεια, να ενταθούν οι ανταγωνισμοί και οι αντιπαραθέσεις, να δημιουργηθούν ή να εξελιχθούν ερωτικά τρίγωνα και να απογειωθεί η σεξουαλικότητα. Μπορεί να εντείνει τις πρωτοβουλίες και τη δράση αλλά και να βοηθήσει σε επωφελείς συμβιβασμούς. Υπάρχει επιθυμία για Ομορφιά και μάχη για τα χρήματα. Ναι, μια παρεξήγηση μπορεί να εξελιχθεί σε σκηνή και προβλήματα που κρυβόντουσαν κάτω από το χαλί να έρθουν στην επιφάνεια σαν έκρηξη ηφαιστείου με ασήμαντη αφορμή. Θυμός και ζήλεια ανήκουν στις παρενέργειες αυτής της όψης. Αν κάποιος/α μπαίνει αυτή την περίοδο στη ζωή σου μάλλον έρχεται για να την κάνει μαλλιά κουβάρια. Α ναι. Αγάπη μίσος είναι δύο όψεις του πάθους - και μην ξεχνάμε ότι πάθος και παθολογία είναι μεσοτοιχία.

Επιστροφές από το παρελθόν; Κάποιος/α έρχεται να σου θυμίσει αυτά που ζήσατε; Υπάρχουν περιθώρια επανασυνδέσεων; Χμμμ... Νόχι. Αλλά πολλές φορές μια επιστροφή έρχεται για να βάλει οριστικά τελεία σε μια ψυχική εκκρεμότητα, να κλείσει μια πληγή για πάντα, να ησυχάσει την ψυχή, για να κλείσουν οι λογαριασμοί με το παρελθόν.

Επίσης έχουμε τη σύνοδο Ήλιου/Δία στην Παρθένο και σε αντίθεση με Σελήνη στους Ιχθύες: δηλαδή επιτακτική ανάγκη για εξερεύνηση και αναζήτηση, για όραμα και ευκαιρίες, για μεγάλα σχέδια και μεγάλα όνειρα. Στη σκοτεινή πλευρά αυτής της όψεις έχουμε ηχηρές πτώσεις και υπερβολές. Ένα εγώ που φουσκώνει από αλαζονεία και μια καρφίτσα που φτάνει για να δημιουργήσει το μεγάλο μπαμ.

Ο Κρόνος σε ορθή πορεία από τις 2 Αυγούστου βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού (28ο, 29ο) φανερώνοντας τις συνέπειες και τα αποτελέσματα των αλλαγών και των προσαρμογών που κάναμε στις σχέσεις μας φωτίζοντας ό,τι έχει γερές βάσεις, όπως και ό,τι είναι ανεδαφικό και μη ρεαλιστικό.

Ο Βόρειος Δεσμός σε σύνοδο με τον Ερμή στον Ζυγό μάς βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε πού πατάμε και πού βρισκόμαστε. Πρόσωπα, καταστάσεις, αντιδράσεις και συμπεριφορές εμφανίζονται μπρος στα μάτια μας ξεκάθαρα και με διαύγεια. Είναι ώρα να αναλάβεις τη ζωή σου και να εκπληρώσεις το πεπρωμένο σου. Με οδηγό τη διαίσθηση και το ένστικτο, με καρδιά στο μυαλό ξέρεις προς τα πού να πας για να νιώσεις χαρά και αυτοπεποίθηση. Μπορείς να επιλέξεις το πλοίο και τον προορισμό.

Ακόμα: Η σύνοδος Σελήνης/Ποσειδώνα στους Ιχθύς κάνει αντίθεση με τη σύνοδο Ήλιου/Δία στην Παρθένο: ακαταμάχητα όνειρα, μεγαλειώδεις φαντασιώσεις, μυστικισμός, έντονη επιθυμία για απόδραση, πνευματική αλαζονεία, αλτρουισμός, θυσία σε ένα σκοπό, τεράστια ευαισθησία, ανθρωπισμός, ανάγκη να πλησιάσεις το θείο, το υπέρτατο Ον, το Όλον. Αυτή η όψη που φλερτάρει με το απόλυτο, έχει και μεγάλες απογοητεύσεις - τα μεγάλα όνειρα δεν αντέχουν στην πραγματικότητα. Και κάτι σημαντικό που χρειάζεται να προσέξουμε: πολλές φορές η ανάγκη για απόδραση, η δυσανεξία στο ρεαλισμό και οι εθισμοί συνδέονται - προσοχή. Το ένα πόδι να ακουμπάει γη.

Αυτή η Πανσέληνος μας υπενθυμίζει ότι η Ζωή δεν είναι ό,τι βλέπεις αλλά ό,τι προβάλλεις. Δεν είναι ό,τι έχεις αισθανθεί αλλά ό,τι έχεις αποφασίσει. Δεν είναι ό,τι έχεις βιώσει αλλά ό,τι θυμάσαι. Δεν είναι που ήσουν αλλά πού πηγαίνεις. Και αλλιώς: «Αυτό που τρέφει την καρδιά δεν είναι αυτό που παίρνεις, αλλά αυτό που δίνεις». -Αντουάν ντε Σεν Εξιπερί

*Eπηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια (Τοξότες, Ιχθύες, Διδύμους, Παρθένου) και κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 3ο-9ο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ