Cosmic Telegram

Stardust Notes 13.07.15

Νέα Σελήνη στις 16 Ιουλίου

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102541-203914.jpg

Είναι εποχή να ρίξουμε τους σπόρους της Νέας Σελήνης στον Καρκίνο. Τι σε αναζωογονεί; Που είναι το σπίτι σου; Ποιοι αποτελούν την οικογένειά σου; Σε όποιον οίκο του γενέθλιου χάρτη σου πέφτει η Νέα Σελήνη, στον οίκο δηλαδή που ξεκινάει από τον Καρκίνο, είσαι έτοιμος/η για μια μεγάλη ανάσα, για έμπνευση, για τόνωση, για ανανέωση, για ενδυνάμωση.

Πολλές φορές πνιγόμαστε στις πληροφορίες κι όταν φεύγει το βουητό μένουμε άδειοι και στεγνοί. Τι προσπαθεί να σου πει το σώμα σου; Σε τι κατάσταση βρίσκεται το παιδί μέσα σου; Μήπως ο εσωτερικευμένος γονέας σε κάνει να νιώθεις άβολα; Να θυμάσαι ότι η ζωή δεν είναι μονοδιάστατη ή μιας κατεύθυνσης – υπάρχουν πάντα εναλλακτικές. Με τρεις πλανήτες στον Καρκίνο μάς δίνεται η δυνατότητα να εξετάσουμε πού μπορούμε να γίνουμε περισσότερο δεκτικοί. Πώς να συντονιστούμε συναισθηματικά με τα μηνύματα που μας στέλνουν οι άλλοι και το περιβάλλον.

Στις 15 και 18 Ιουλίου ο Ερμής στον Καρκίνο κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και τετραγωνίζει τον Ουρανό στον Κριό: η Γνώση είναι Δύναμη, τα σκληρά λόγια που μπορεί να εκστομιστούν πάνω στο θυμό δημιουργούν βαθύτερα και διαρκέστερα τραύματα από μια σφαίρα και οι σκοτεινές σκέψεις μπορούν να γίνουν πιο τρομακτικές από το τρενάκι του τρόμου. Από τη θετική πλευρά οι λέξεις και η επικοινωνία μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά, να δημιουργήσουν θαύματα – η κατάλληλη λέξη τη σωστή στιγμή μπορεί να γιατρέψει. Με τον Ουρανό στην εικόνα να θυμόμαστε ότι η αλλαγή προοπτικής, σκέψης και ιδεών μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητά μας. Α ναι... Η «αλήθεια» σου γίνεται καταστροφική όταν δεν σέβεται τα αισθήματα του άλλου ή δεν προστατεύει τα μυστικά του.

Επίσης στις 15 και 25 του μηνός ο Άρης (επίσης στον Καρκίνο) κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα και τετραγωνίζει τον Ουρανό. Στη δύσκολη όψη Άρη/Πλούτωνα δεν έχουμε απλώς θυμό, αλλά ξεσπάσματα οργής. Έχουμε πρωτόγονα αισθήματα κι ένστικτα που θέλοντας την άμεση ικανοποίησή τους επειδή φοβούνται την απόρριψή τους ή επειδή έχουν θαφτεί για πολύ καιρό, βγαίνουν προς τα έξω βίαια. Όσο για την όψη Άρη/Ουρανού έχουμε μια υπερδραστηριότητα του νευρικού συστήματος που δημιουργεί θετική δράση αλλά και εξτρεμισμούς. Μπορεί να υπάρχει έμπνευση, αυθεντικότητα, διάθεση για αλλαγές αλλά μπορεί να έχουμε βία, βεβιασμένες αντιδράσεις, ατυχήματα ή υπερβολική βιασύνη. Ενθουσιασμός και κίνδυνος. Προσοχή όλες αυτές τις μέρες.

Η Αφροδίτη, που γυρίζει ανάδρομη για 6 εβδομάδες κάθε 18 μήνες αυτή τη φορά ξεκινάει την ανάδρομη φάση της στις 25 Ιουλίου από την 1° Παρθένου, ενώ από τις 31 Ιουλίου συνεχίζει την ανάδρομη πορεία της από τις 29° του Λέοντα για να επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 6 Σεπτεμβρίου στις 14° Λέοντα, ενώ θα περάσει ξανά στην 1° Παρθένου στις 9 Οκτωβρίου. Η Αφροδίτη συμβολίζει την αγάπη, τις αξίες, τη συντροφικότητα, την ομορφιά, τις συνεργασίες. Στις ανάδρομες περιόδους της θεωρείται ακατάλληλη περίοδος για γάμους ή για την αρχή μιας καινούργιας ερωτικής ιστορίας. Όπως δεν ενδείκνυται ούτε για οικονομικές δοσοληψίες ή συνεργασίες, ούτε για επαγγελματικά εγχειρήματα. Είναι εποχή που πιθανόν εμφανίζονται σύννεφα στις σχέσεις ή έρχονται στην επιφάνεια προβλήματα που είτε είχαν μπει κάτω από το χαλί είτε δεν τους είχε δοθεί η ανάλογη σημασία. Είναι εποχή εσωστρέφειας και επανεξέτασης των σημαντικών μας σχέσεων. Δεν είναι εποχή αποφάσεων. Αν θέλουμε να πιάσουμε το κλίμα της περιόδου χρειάζεται να θυμηθούμε την προηγούμενη ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, που ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου 2013 και τέλειωσε στις 31 Ιανουαρίου 2014.

Το παραμύθι της Σμαραγδένιας πόλης. Η μικρή Ντόροθυ, ο σκύλος της, το Σκιάχτρο, ο Τενεκεδένιος Ξυλοκόπος, το Δειλό Λιοντάρι, ο Μάγος του Οζ, οι Μάγισσες –Καλές και Κακές–, οι Φτερωτές Μαϊμούδες. Ο Μάγος του Οζ δεν είναι μόνο ένα μοντέρνο παραμύθι και μια ταινία που έγραψε ιστορία στην ποπ κουλτούρα. Είναι ποίηση και φιλοσοφία, φαντασία και μελαγχολία, ηθική και απομυθοποίηση. Οι τελευταίες φράσεις της Ντόροθι στο σκύλο της εικονογραφούν γλαφυρά αυτή τη Νέα Σελήνη στον Καρκίνο: «Όμως Τότο είμαστε πάλι στο σπίτι- σπίτι! Κι αυτό είναι το δωμάτιό μου, και είμαστε όλοι εδώ, και δεν θα το εγκαταλείψω ποτέ πια επειδή σας αγαπώ όλους. Και, ω ναι... Δεν υπάρχει μέρος σαν το σπίτι!»

* Eπηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς/Καρκίνους/Ζυγούς/Αιγόκερους) και κυρίως τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 21-26ο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ