Visual Browsing
Stardust 534
ΤΕΥΧΟΣ 534
STARDUST

Stardust 534

Καρκίνε, αυτοσυγκράτηση

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Με την αντίθεση Άρη (Καρκίνος)/Πλούτωνα (Αιγόκερως) να ενεργοποιείται για να κορυφωθεί την επομένη εβδομάδα έχεις να αντιμετωπίσεις ζητήματα που κινητοποιούν τον άξονα οικογένεια-σπίτι-πατέρας-ψυχολογική κατάσταση ΚΑΙ επαγγελματικής ζωής-στάτους-κοινωνικής παρουσίας-αναγνώρισης. Άρα όσα σε απασχολούν κι ίσως όχι ευχάριστα περιέχουν θέματα μέσα στην οικογένεια (προβλήματα, παράπονα, εντάσεις) και επαγγελματικά που άπτονται προβλημάτων με συνεργάτες, αφεντικά ή και πελάτες. Κάπου υπάρχει με λίγα λόγια ζόρι που δεν σε αφήνει να τρέξεις επαγγελματικά ή θέλεις να ρίξεις την προσοχή σου στην οικογένεια ή στον άνθρωπο που αγαπάς αλλά η δουλειά σε τραβάει από το μανίκι. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί δυσφορία που μερικές φορές εκτονώνεται άτσαλα με μούτρα, καβγάδες ή αντιπαραθέσεις. Μείωσε τον παρορμητισμό σου. Και στρέψου στην Αφροδίτη και τον Δία στον Λέοντα που δίνουν ευκαιρίες για διασκέδαση, σεξ, σοβαρές επαγγελματικές προτάσεις και φίλους.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ενώ μπορεί να είναι μια εποικοδομητική περίοδος και είναι –η οικογενειακή ζωή μπορεί να είναι ικανοποιητική, το μωρό που έρχεται είναι ευτυχία, κάτι ευνοϊκό μπορεί να παίζεται στα επαγγελματικά σου, μια μετακίνηση/μετακόμιση μπορεί να αλλάξει τη ζωή, μια σκέψη για το μέλλον φαίνεται να σε δελεάζει ώστε να αρχίσεις να τη δρομολογείς–, ωστόσο βρισκόμαστε και αστρολογικά σε μια περίοδο παρόρμησης, σύγχυσης και ανάγκης βαθιών αλλαγών. Δεν σε αφορά άμεσα η επερχόμενη αντίθεση του Άρη με τον Πλούτωνα αρχικά, αλλά πιθανόν το μυαλό σου να μην μπορεί να σκεφτεί θετικά αυτή την εποχή, να μην είναι φερέγγυο και η επικοινωνιακή σου ικανότητα να μη βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Άρα απόφυγε σοβαρές συζητήσεις, μην μπαίνεις ει δυνατόν σε διαπραγματεύσεις, υποχώρησε αν δεν θέλεις μια κουβέντα σου να πέσει βαριά σε κάποιον που εκτιμάς, έχεις ανάγκη ή αγαπάς. Από την άλλη το να υπερ-λογικοποιείς και να αντιδράς κυρίως με το κεφάλι δεν είναι λύση. Πιθανόν να βρίσκεσαι σε κατάσταση συναισθηματικής άρνησης, αλλά τι θα ’λεγες εάν η καρδιά έπαιρνε το πάνω χέρι, έτσι για αλλαγή; Αν τολμάς, φυσικά.


Σχετικα
Τα Ζώδια της Δευτέρας 18.10.2021
Τα Ζώδια της Δευτέρας 18.10.2021

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Οι σκέψεις και οι εικόνες μιας οικονομικής δυσπραγίας μπορεί να σε σπρώχνουν στο να κάνεις ένα κομπόδεμα αλλά δεν σε βοηθάνε να το διατηρήσεις. Ναι, το χρήμα δεν αποτελεί αυτοσκοπό, ούτε ανήκεις στους άπληστους, αλλά για σένα ένα ζεστό κρεβάτι και μια γεμάτη κοιλιά συνδέουν το χρήμα με την επιβίωση. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η σύνδεση χρήματος και ασφάλειας μπορεί να γίνει παθολογία. Τι σημαίνουν όλα αυτά; «Κάνε αυτό που αγαπάς και το χρήμα θα ακολουθήσει» – ούτε τα χατίρια της μαμάς και του μπαμπά, ούτε κάτι που δεν θέλεις μόνο και μόνο επειδή σου δίνει μια ψευτοασφάλεια, ούτε αφήνοντας τους άλλους να αποφασίσουν για σένα. Τι άλλο; Μην αφήνεις σχέσεις που έχουν αντέξει στο χρόνο να ραγίσουν εξαιτίας των χρημάτων ή επειδή στιγμιαία φαίνεται ότι κάποιος σε κρεμάει συναισθηματικά. Ακόμα: H δύναμη αυξάνεται όταν ενώνεσαι επαγγελματικά, όπως και η συντροφικότητα ακονίζεται όταν οι διαφορές λειαίνονται με επικοινωνία. Το ηθικό δίδαγμα: Ο πραγματικά ευφυής επαγγελματίας δεν είναι ποτέ ολοκληρωτικά control freak.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Κυριακής 17.10.2021
Τα Ζώδια της Κυριακής 17.10.2021

Υπό την επιρροή της αντίθεσης Άρη (Καρκίνος)/Πλούτωνα (Αιγόκερως), που θα κορυφωθεί την επομένη εβδομάδα, τα θέματα που πιθανόν ανακύπτουν έχουν να κάνουν με ένταση στη σχέση (συντροφική/συναισθηματική) που έρχεται να δείξει πού υπάρχει πρόβλημα και την ανάγκη να επιλυθεί άμεσα. Το ζήτημα είναι ότι αυτή την περίοδο υπάρχει εκ μέρους σου υπερευαισθησία, παρορμητισμός και αναπτυγμένη ανασφάλεια με αποτέλεσμα άλυτα (και παλιά από την παιδική σου ήδη ηλικία) θέματα με τη μαμά σου ή τον μπαμπά σου να έρχονται στην επιφάνεια μέσα από τη σχέση σου με το/τη σύντροφό σου, ή ακόμα κι ένα φίλο/η, ή κι ένα σημαντικό άνθρωπο από το χώρο της δουλειάς σου. Επίσης το θέμα προσωπική-επαγγελματική ζωή φαίνεται ότι πιθανόν δημιουργεί τριβή με κάποιον από τους δύο της σχέσης να μην είναι υποστηρικτικός στις επαγγελματικές επιδιώξεις του άλλου. Οπότε χαμηλοί τόνοι, μειωμένες προσδοκίες, όχι ρήξεις για τις οποίες θα μετανιώσεις αργότερα.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με τον Άρη ήδη και τον Ερμή (από τις 8/7) πάνω από το κεφάλι σου στον Καρκίνο –που συμβολίζει τους κρυφούς εχθρούς, την ήττα, τη σκοτεινή πλευρά της ζωής, τη συμπάθεια και την αγάπη χωρίς όρους– μαζί με την επερχόμενη αντίθεση Άρη/Πλούτωνα δεν αποτελούν καλά νέα, ή εν πάση περιπτώσει κανείς δεν κουνάει την ουρά του από ευχαρίστηση. Οι παρενέργειες μπορεί να επηρεάσουν την εργασιακή πραγματικότητα με κενά αέρος, την προσωπική ζωή με διαφωνίες ή παράπονα, την καθημερινότητα που γίνεται μέρες δύσκολη και εκνευριστική με εκκρεμότητες που πίστευες ότι είχες αφήσει πίσω αλλά επανέρχονται. Υπάρχουν μέρες που σκοτεινιάζουν από σκέψεις και συνειρμούς που ρίχνουν το ηθικό σου. Όμως... με Αφροδίτη και Δία εδώ στον Λέοντα υπάρχει ευτυχώς και η φωτεινή πλευρά: Αντί να σκέφτεσαι πόσο άδικη είναι η ζωή καλύτερα να σκεφτείς το θαύμα της ζωής. Δώσε έμφαση στην επανα-δημιουργία μιας προσωπικής ζωής που θα είναι περισσότερο ικανοποιητική και στη δημιουργία της επαγγελματικής σου σε σταθερό έδαφος. Τώρα θα μιλήσεις για τη σχέση σου, τις συνεργασίες σου και τις προοπτικές τους. Με λίγα λόγια θα δώσεις βάρος σε οτιδήποτε σε κρατάει ξάγρυπνο τις νύχτες.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Μετά από μία κρίσιμη και σημαντική περίοδο για την επαγγελματική σου κυρίως ζωή οι πλανήτες μετατοπίζονται από τους κομβικούς για σένα Διδύμους στον Καρκίνο. Έτσι μετά τον Άρη, που βρίσκεται ήδη στον Καρκίνο, αρχίζει τη διέλευσή του σε αυτόν και ο κυβερνήτης σου Ερμής (8-23/7) μειώνοντας τους κραδασμούς στη ζωή σου και μπαίνοντας σε μια περισσότερο βατή περίοδο. Αν όλα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες άξιζαν τον κόπο ή αν τελικά έδωσες το αίμα σου σε κάτι που δεν απέδωσε, θα φανεί τώρα – ή θα δεις αντικειμενικά τις συνέπειες και τα αποτελέσματά τους. Πάντως η ανάγκη σου είναι να υπερασπιστείς όχι μόνο τις δικές σου επιδιώξεις, αλλά είναι πιθανόν να βοηθήσεις και τους ανθρώπους που ενδιαφέρεσαι. Είναι περίοδος του μαζί – μαζί με αυτόν που αγαπάω, μαζί με αυτόν που δουλεύω, μαζί με αυτόν που μοιραζόμαστε ίδιες ιδέες και όνειρα και πρακτικές. Η κοινωνικότητα συνεχίζεται, η αγάπη είναι ζητούμενο, οι συζητήσεις απαραίτητες, οι συναντήσεις με καινούργιους ανθρώπους σημαντικές.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

H αντίθεση του Άρη (Καρκίνος)/Πλούτωνα (Αιγόκερως), που θα κορυφωθεί την επομένη εβδομάδα, δίνει ήδη τον τόνο και σε επηρεάζει άμεσα αφού συμβαίνει σε παρορμητικά ζώδια στα οποία ανήκεις κι εσύ. Η μάχη δίνεται ανάμεσα στις υποχρεώσεις του σπιτιού/της οικογένειας/της ψυχολογικής σου κατάστασης και στο άγχος/κυνήγι/ευθύνες της επαγγελματικής σου ζωής. Το θέμα είναι ότι ενώ θέλεις να δώσεις όλο σου το δυναμισμό στην επαγγελματική ζωή, φρενάρεσαι πιθανόν από κάποιον/α στο σπίτι για οποιοδήποτε λόγο. Είναι μια περίοδος με πιθανές συγκρούσεις στην επαγγελματική σφαίρα – με το αφεντικό, με τους πελάτες, με κάποιο σημαντικό πρόσωπο, με ένα συνάδελφο. Προσοχή και ψυχραιμία. Επίσης πιθανόν υπονομεύεται η επαγγελματική σου ορμή από αισθήματα ανασφάλειας, σκοτεινές σκέψεις ή ηττοπάθεια. Είναι όμως ανώφελο να βάζεις μόνος/η τρικλοποδιά στον εαυτό σου τη στιγμή που δίνεις μια κρίσιμη επαγγελματική μάχη. Α, ναι. Δεν φταίει σε τίποτα ο/η σύντροφος αυτή τη στιγμή: ζήτα βοήθεια, αν χρειάζεσαι, αλλά μη χάνεις με νεύρα που οφείλονται αλλού ένα σημαντικό σύμμαχο. Στο κάτω-κάτω έχεις ακόμα επικοινωνιακή δύναμη, ένα μέρος να ζήσεις, μια δουλειά που σε απορροφάει, κάποιον/α να σε προσέχει και την καλή τύχη μαζί σου.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μπορεί να μην έχεις συνέλθει ακόμα από τις επιπτώσεις του Κρόνου –που μπορεί για κάποιους να υπήρξαν επώδυνες, για κάποιους άλλους επέφεραν αλλαγές ζωής, ενώ για άλλους υπήρξαν σταθεροποιητικές–, αλλά για όλους τους Σκορπιούς η επιστροφή εκ νέου του Κρόνου στον Σκορπιό αποτελεί περίοδο ανασκόπησης, περίοδο αφομοίωσης των αλλαγών, περίοδο προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Η ζωή των τελευταίων τριών χρόνων υπό κριτικό, αποστασιοποιημένο βλέμμα. Οι πλανήτες στο φιλικό σου Σκορπιό βοηθάνε στη διαύγεια, στην εξέταση και το σχεδιασμό των επόμενων επαγγελματικών σου βημάτων: ραντεβού, συναντήσεις, συζητήσεις έχουν στόχο ΚΑΙ το άμεσο μέλλον σου. Είναι μια εποχή που μπορείς να μετακινηθείς, να ταξιδέψεις, να ασχοληθείς με σπουδές και γλώσσες, να κυκλοφορείς, να γνωρίζεις κόσμο, να συναναστρέφεσαι, να βγαίνεις με φίλους, να ακονίζεις το μυαλό σου με ουσιαστικές σκέψεις και να το εξασκείς με υψηλού IQ ερωτήματα. Μπορείς επίσης να προσθέσεις και μια δόση έκπληξης και ρίσκου σε όσα κάνεις – να αφεθείς στο απρόοπτο με λίγα λόγια. Να πεις, δηλαδή, ναι μόνο και μόνο για τη χαρά του καινούργιου.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Μπορεί τον Ποσειδώνα να τον ξεχνάμε εμείς οι απέξω, αλλά τον βιώνουν στο πετσί τους οι γεννημένοι εκεί γύρω στο τέλος Νοεμβρίου ανατρέποντάς τους την ερωτική, προσωπική, οικογενειακή ή επαγγελματική τους ζωή, ξεμυαλίζοντάς τους στην αρχή για να τους απογοητεύσει αργότερα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Δία στον Λέοντα ή Άρη και Ερμή στον Καρκίνο. Καυτό θέμα των επόμενων εβδομάδων τα οικονομικά, η σεξουαλικότητα, η δημιουργικότητά σου. Η οικονομική ανάγκη πυροδοτεί τη δημιουργικότητα κι εσύ μπορείς να βρεις ΤΩΡΑ το πώς, με ποιους και πότε. Καλείσαι να επανεφεύρεις τον εαυτό σου είτε μέσα από μια ερωτική σχέση, είτε με μια συνεργασία που θα σε βγάλει σε ξέφωτο ανοίγοντάς σου προοπτικές είτε διαφημίζοντας και πουλώντας τη δημιουργικότητά σου, τα ταλέντα σου, τη δουλειά σου. Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για σένα και συναισθηματικά και επαγγελματικά – α ναι, κι αν μια πρόταση είναι υπερβολικά αστραφτερή υποψιάσου ότι μπορεί να πρόκειται για φτηνά στρας.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Η επιρροή της αντίθεσης Άρη (Καρκίνος) /Πλούτωνα (Αιγόκερως) που θα κορυφωθεί την επομένη εβδομάδα είναι δυναμική και έντονη και αφορά ένα κομμάτι από την προσωπική σου ελευθερία και την ταυτότητά σου, δηλαδή κάτι από τις ιδέες σου, τις επιδιώξεις, τη συμπεριφορά σου, τις κινήσεις σου, που ίσως χρειάζεται να θυσιαστεί, να τροποποιηθεί ή να προσαρμοστεί ώστε να λειτουργήσει η σχέση που σε ενδιαφέρει – προφανώς μιλάμε για συναισθηματική, συντροφική σχέση ή δευτερευόντως για μια επαγγελματική σημαντική σχέση. Αυτή λοιπόν η αντίθεση σε φέρνει αντιμέτωπο/η με το κλασικό δίλημμα προσωπική θέληση κι επιθυμία εναντίον Αγάπης. Χρειάζεται να βρεις τη χρυσή τομή μεταξύ των δικών σου θέλω και αναγκών και των θέλω και των αναγκών αυτού ή αυτής που σε ενδιαφέρει. Φυσικά και υπάρχει ο φόβος ότι αν προσαρμοστούμε πολύ θα χάσουμε την ψυχή μας. Από την άλλη, όμως, αν είμαστε πολύ εγωκεντρικοί και απαιτητικοί, τότε οι άλλοι δεν θα μας αγαπάνε. Σε αυτό τον άξονα όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά: από διαμάχες και αντιπαραθέσεις μέχρι χωρισμούς και καβγάδες. Ή και το πέρασμα μιας σχέσης στο επόμενο στάδιο ή και την έναρξη μιας μεταμορφωτικής σχέσης.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Το έχεις συνειδητοποιήσει άραγε ότι η ζωή σου περιστρέφεται γύρω από τη δουλειά; Δεν είναι ζήτημα δουλειάς ή διακοπών γιατί δουλεύεις τρελά, αλλά κι εκτός δουλειάς είναι σαν να δουλεύεις. Για σκέψου: Έχουν περάσει 24 ώρες εκτός δουλειάς που να μη συζητάς, σκέφτεσαι ή σχεδιάζεις κάτι που σχετίζεται με τη δουλειά σου; Με λίγα λογια είσαι δεμένος συναισθηματικά με τη δουλειά σου – η δουλειά και οι άνθρωποι που είναι μαζί σου αποτελούν ενός είδους «οικογένεια». Η δουλειά λοιπόν είναι στο επίκεντρο της ζωής σου τις επόμενες εβδομάδες με μάλλον έντονο τρόπο. Ανακύπτουν πιθανά προβλήματα, δημιουργούνται άγχη και εντάσεις που καλείσαι με ψυχραιμία να αντιμετωπίσεις. Είναι εποχή για να κόψεις τις κακές συνήθειες, να κοιτάξεις την υγεία σου, να αποφύγεις τα γλυκά και να σταματήσεις να κάνεις τρομακτικές σκέψεις. Ακούγεται σαν να συνταξιοδοτείσαι; Εσύ; Σοβαρέψου.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Μέσα σε αυτό τον ταραγμένο καιρό επιθυμείς να ρίξεις άγκυρα. Δεν μπορείς να γυρνάς ζαλισμένος/η σκοντάφτοντας πάνω σε φαντάσματα που κάποτε ερωτεύτηκες και νόμιζες ότι μπορούν να σε σώσουν αλλά σε λίγο αποδείχτηκε ότι έπεσες πάνω σε αφερέγγυους ή ανισόρροπους – με λίγα λόγια έπεσες σε μια παγίδα από όπου βγήκες με μισή καρδιά κι επιπλέον απογοητευμένος/η και κυνικός/ή. Με πλανήτες στον Καρκίνο (και τον Πλούτωνα) που σου ανεβάζουν την αδρεναλίνη με τη σκέψη να ρισκάρεις επαγγελματικά ή να μπεις σε μία σχέση που προαισθάνεσαι ότι δεν θα έχεις καλά ξεμπερδέματα, η λύση είναι να διοχετεύσεις πρακτικά την ορμή σου σε ένα σχέδιο που ανέκαθεν ήθελες και να μην παραδόσεις γρήγορα την καρδιά σου μέχρι να δεις πού πάει το πράγμα. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τους πειρασμούς που θα βρεθούν στο δρόμο σου τότε ας ελπίσουμε ότι το σύμπαν θα φανεί ευγενικό μαζί σου.


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Κυριακής 17.10.2021
Τα Ζώδια της Κυριακής 17.10.2021
Υδροχόε, ίσως νιώσεις μια ανάγκη απόδρασης, μακριά από προβλήματα της δουλειάς...
Zarastro
Τα Ζώδια της Κυριακής 17.10.2021
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5