1821 Digital Gallery
Σκορπιέ...324
ΤΕΥΧΟΣ 324
STARDUST

Σκορπιέ...324

Είσαι ο μόνος που μετενσαρκώνεται στη διάρκεια της ζωής του. Από μεγάλη Κρίση σε μεγάλη Κρίση αλλάζεις δέρμα και ξαναρχίζεις: σαν εξερευνητής ή σαν ακρίδα – εξαρτάται από το αν είσαι διψασμένος για νέες εμπειρίες ή έχεις την ωμή επιθυμία να καταπιείς ό,τι αγγίζεις.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι ένταση, άγχος και αγωνία όταν αργοί πλανήτες βρίσκονται σε κομβικούς οίκους – και η πίεση θα συνεχιστεί για αρκετά ακόμα. Άρα θα πρέπει να είσαι προσεκτικός να μη διαλυθείς μέσα στην καταιγίδα των σχέσεων, ή/και να μην εξουθενωθείς από τις επαγγελματικές μάχες. Αφού λοιπόν συνεχίζεις να παλεύεις για μια θέση στην επαγγελματική ιεραρχία αντιμετωπίζοντας κάθε τόσο κοστουμαρισμένους δράκους, το αντίδοτο είναι να βρεις μια συναισθηματική διέξοδο ώστε να γλιτώσεις από την παράνοια που κυκλοφορεί γύρω σου. Βεβαίως ούτε οι σχέσεις είναι εύκολες, αλλά τώρα που τις αντιμετωπίζεις αναγκαστικά πιο σοβαρά, οι πιθανότητες να δεσμευτείς είναι περισσότερες. Με Άρη και Ερμή στον Τοξότη πάντως, ένα γρήγορο ταξίδι μπορεί να σε ανακουφίσει από τη μέγγενη της καθημερινότητας. Ή μήπως είναι καιρός να καταστρώσεις λογικά και ψύχραιμα τα εναλλακτικά σχέδια για κάθε τομέα της ζωής σου;     

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Μην κοιτάς έξω. Μέσα σου κοίτα. Δεν πειράζει αν δεν μπορείς να ανεχτείς τις ορδές των ανθρώπων, ούτε να ανησυχήσεις που η συναισθηματική γκάμα έχει ανεβασμένα τα γκρίζα. Μην τρομάζεις ακούγοντας ότι θα πρέπει να σχετιστείς με τον Άλλον σε πιο μύχιο επίπεδο ή αν ανοίγοντας η καταπακτή βρεθείς σε έναν τόπο που τα αισθήματα είναι άγρια, απολίτιστα και οι επιθυμίες επιτακτικές και πρωτόγονες. Με πλανήτες στον Τοξότη ίσως χρειάζεσαι χρόνο για να γλείψεις τις πληγές σου, να αναρωτηθείς αν, πόσο και από ποιους καλύπτεσαι ή ικανοποιείσαι, να βγεις έξω από το προστατευτικό κουκούλι με το οποίο έχεις ντύσει τον εαυτό σου –και το τρέξιμο δεν σε άφησε να δεις ότι έχει γίνει παχύς τοίχος– και να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου, που δεν καταλαβαίνουν από πόνο και θλίψη. 

Σχετικα
Τα Ζώδια της Τρίτης 24.05.2022
Τα Ζώδια της Τρίτης 24.05.2022

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Επαγγελματικές και συντροφικές/ερωτικές σχέσεις. Μαζί αποτελούν τη μισή τουλάχιστον ζωή, οπότε κάθε διέλευση στον 7ο ηλιακό σου οίκο που τις επηρεάζει σηματοδοτεί και ένα καινούργιο κεφάλαιο στον τομέα των διαπροσωπικών σου σχέσεων. Ο Άρης δημιουργεί εκρήξεις, αντιδράσεις, παρορμητικές αποφάσεις – που καλό θα είναι να ελαττώσεις μέχρις εξαφανίσεως. Το «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος» μπορεί να είναι ένα από τα σλόγκαν του Άρη σε έναν κομβικό οίκο, άρα στάσου ακίνητος αν δεν θες να οδηγήσεις επαγγελματικές ή συντροφικές σχέσεις στο σημείο χωρίς επιστροφή. Φυσικά και θέλεις κάποιον που να σε φροντίζει και να σε προσέχει και να σε προστατεύει. Όμως έχεις μια ευκαιρία να δεις πώς ο γάμος των γονιών σου έχει επηρεάσει τις σχέσεις σου με τους άλλους. Από την άλλη πλευρά, ευτυχώς έχεις ακόμα φίλους.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Σχετικα
Τα Ζώδια της Δευτέρας 23.05.2022
Τα Ζώδια της Δευτέρας 23.05.2022

Ένας μεγάλος δάσκαλος του Ταό, έλεγε: «Ζωή είναι να μάθουμε να χορεύουμε με την ενέργεια του σύμπαντος, και το φενγκ σούι είναι τα βήματα αυτού του χορού». Ίσως να μην έχεις σε μεγάλη υπόληψη το φενγκ σούι, αλλά η παλιά αυτή κινέζικη αντίληψη συμπίπτει με την πλατωνική φιλοσοφία που λέει ότι ο άνθρωπος και το περιβάλλον πρέπει να εναρμονίζονται. Με τον Κρόνο και την Αφροδίτη στον 4ο ηλιακό σου οίκο που συμβολίζει το Σπίτι, την Ψυχολογική σου βάση και την Οικογένεια, η αλλαγή ντεκόρ, η αναδιάρθρωση του σπιτιού, η ανανέωσή του θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύση για το στρες που έχει διαποτίσει τη ζωή σου. Φυσικά και δεν υπάρχει τίποτα κακό στην επιδίωξη ενός ζεστού σπιτιού κι ενός ευτυχισμένου γάμου, όμως ΠΡΕΠΕΙ να προσπαθήσεις για μια ζωή εκτός σπιτιού. Όσο κι αν ακούγεται εγωιστικό, πρέπει να προσπαθήσεις να καταπολεμήσεις την ανάγκη σου να σε καταπιεί η άβυσσος της οικογένειας και του γάμου. Εάν πάλι επιμένεις στο σπίτι, διάλεξε καινούργιες κουρτίνες. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Είναι μέρες που θέλεις να κλείσεις το ξυπνητήρι, να αλλάξεις πλευρό και να μείνεις στο κρεβάτι μέχρι να αισθανθείς ότι οι άνθρωποι εκεί έξω σε αγαπάνε. Κάτω από τα σκεπάσματα σκέφτεσαι ό,τι σε πλήγωσε, λέξεις που καλύτερα να μην έβγαιναν ποτέ από το στόμα σου, ανθρώπους που καλύτερα να μη γνώριζες και να μη σε γνώριζαν. Η δυσφορία ίσως οφείλεται στην Αφροδίτη ή τον Κρόνο στον 3ο σου ηλιακό οίκο, που συννεφιάζουν τη σκέψη σου. Ίσως να οφείλεται και στον Ποσειδώνα, που συνεχίζει από τον Υδροχόο να σαρώνει ψευδαισθήσεις και υπέροχα ψέματα που πήρες για αλήθεια. Κι όμως Ερμής και Άρης στον Τοξότη σε στέλνουν εκεί έξω χαμογελαστό, ευδιάθετο, να φιλάς μωρά και προσπαθώντας απελπισμένα να αποδείξεις ότι είσαι ζωντανός. Ναι, είναι τέτοιες στιγμές που αισθάνεσαι συμπάθεια για τους ακροβάτες που πέφτουν στο κενό χωρίς δίχτυ προστασίας για λίγο παραπάνω χειροκρότημα. 

 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ναι, κάποτε οι διαφορές στην οικογένεια καταπιέζονταν για το κοινό καλό της. Η οικογένεια πάνω από όλα. Το όνειρο της απόδρασης καλυπτόταν πίσω από χαμόγελα, οικογενειακά τραπέζια, μάχη για την επιβίωση. Η ζωή φαινόταν τακτοποιημένη, χωρίς γκρίζες ζώνες, χωρίς δυνατές διαφωνίες, και τα διαζύγια άγνωστα. Στα 00s όμως οι οικογενειακές σχέσεις τις περισσότερες φορές είναι συνδυασμός παλιρροιακού κύματος και τυφώνα. Με πλανήτες στον Τοξότη, οι  επισκευές στην ταράτσα, στο λεβητοστάσιο, ένα υστερικό ζάπιγκ ή οι ώρες που διαθέτεις στη δουλειά και όχι στους κοντινούς σου ανθρώπους ίσως να πυροδοτήσουν αλυσιδωτές εκρήξεις που μπορούν να φτάσουν στο διά ταύτα, που είναι με δύο λέξεις: ποιος έχει την εξουσία τελικά στην οικογένεια; Και η πικρή απάντηση είναι: μα η  καριέρα μου, φυσικά.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Οι περισσότεροι, όταν ακούν Ζυγός, κατευθείαν σκέφτονται κάποιον/α που  παντρεύεται το κορίτσι που γνώρισε στο λύκειο ή το αγόρι της διπλανής πόρτας. Κι όμως τίποτα δεν είναι «κανονικό» στις σχέσεις ενός Ζυγού, ακόμα κι αν έχει κάνει είκοσι χρόνια ψυχανάλυση. Το πέρασμα των ορίων είναι η ειδικότητά σου – δεν είσαι διατεθειμένος να ακολουθήσεις κανόνες και να περιοριστείς. Έτσι, με πλανήτες στον 3ο ηλιακό σου οίκο οι απόψεις σου γίνονται σκληροπυρηνικές, οι ιδέες σου αποκτούν χροιά φανατικού, η ηθική σου υιοθετεί πρακτικές σταυροφόρου. Αντί να φιλονικείς και να τσακώνεσαι με τους άλλους για πράγματα που αύριο μπορεί να μην πιστεύεις, δεν είναι καλύτερα να δεις τι θα κάνεις με τη δουλειά και τις σχέσεις σου, που δεν χρειάζονται σύγκρουση αλλά κατανόηση και πρακτικές λύσεις; Υ.Γ. Ευνοούνται επαγγελματικά ραντεβού, σπουδές, ταξίδια, μετακομίσεις (μετά τις 18), γράψιμο/εργασίες/πρότζεκτ, δημόσιες σχέσεις, ξένες γλώσσες, σεμινάρια, δίπλωμα οδήγησης, επικοινωνία, με την προϋπόθεση ότι δεν κατεβάζεις φιρμάνια. 

 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Είτε είσαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος είτε είσαι χρηματιστής, μέντιουμ, ιερωμένος ή ένας ιδρωμένος καλλιτέχνης που τρελαίνεται στη σοφίτα του, ως Σκορπιός είσαι υποχρεωμένος τώρα να εμπλακείς περισσότερο σοβαρά με θέματα μπάτζετ, αγορών, περικοπών, αναπροσαρμογών, εξορθολογισμού των οικονομικών σου. Η ταυτόχρονη παρουσία Άρη και Ερμή στο 2ο οίκο της οικονομικής σου ασφάλειας είναι αδύνατον να μην  επηρεάσουν την ευημερία σου – θετικά ή αρνητικά. Προσπάθησε να μειώσεις τις απαιτήσεις σου, δείξε αυτοκυριαρχία όταν ακούς τον εαυτό σου να γκρινιάζει επειδή δεν εισακούγονται οι επιθυμίες του. Έχε υπόψη σου ότι με τον ανταγωνισμό, που γίνεται έντονος, θα ταρακουνηθείς. Δούλεψε εντατικά και υποδύσου τον ταπεινό. 

 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η ασφάλεια ήταν πάντα μια κατάσταση που κανείς δεν θα έπρεπε να λαμβάνει υπόψη, πολύ περισσότερο σήμερα που έχει δίπλα της την πρόταση: «μια προσωρινή κατάσταση». Έχοντας σκεφτεί και ξανασκεφτεί λοιπόν ότι η ασφάλεια δεν υπάρχει, αρχίζεις να γοητεύεσαι από ψευδαισθήσεις περί του τι θα γινόταν αν υπήρχε και ήταν σταθερή και μόνιμη. Κοίταξέ το και από μια άλλη πλευρά: η ζωή είναι μια περιπέτεια και δεν χάνεις τίποτα αν αναλάβεις να την οδηγήσεις εκεί που θέλεις εσύ. Αυτό που έχεις να κάνεις όταν ο Άρης και ο Ερμής βρίσκονται στο ζώδιό σου είναι να πάρεις ένα μεγάλο μαχαίρι και να αρχίσεις να ανοίγεις δρόμο στη ζούγκλα. Πρόσεξε παρόλα αυτά τι κόβεις με αυτό το πράγμα. Θυμήσου επίσης  ότι, όπως το σύμβολό σου ο Κένταυρος, είσαι κατά το ήμισυ μόνο άνθρωπος. Ζεις δηλαδή μια ζωή μεταξύ παράδεισου και κόλασης, και στα δύο αυτά  μέρη μπορείς να στείλεις κι αυτούς που συναντάς.

 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Από αστρολογική πλευρά δεν είναι μυστήριο που αντιμετωπίζεις ταυτόχρονα αισθήματα μεγαλείου και προσωπικής απαξίωσης. Αν ήσουν Ιχθύς θα μπορούσες να ζήσεις και στις δύο άκρες χωρίς να νιώθεις παράξενα ή άβολα. Όμως ως Αιγόκερως αντιμετωπίζεις αυτό το δίπολο σαν διαταραχή προσωπικότητας. Η ετικέτα δεν μειώνει καθόλου το συναισθηματικό πηγαινέλα μεταξύ της ναρκισσιστικής σου ανάγκης να αναγνωριστείς, να σε σεβαστούν ή ακόμα και να σε υπακούσουν και της μυστικής σου επιθυμίας να μπεις μέσα σε ένα ατομικό καταφύγιο  και να κρυφτείς για να μη σε βρει κανένας ώστε να δει πόσο αποτυχημένος αισθάνεσαι. Υ.Γ. Να θυμάσαι ότι οι σκέψεις που περνάνε από τον εγκέφαλο αποτελούν τη βενζίνη που τροφοδοτεί τα γεγονότα και τις καταστάσεις που ζούμε καθημερινά. Όσο για το υπόλοιπο μυαλό, λειτουργεί σαν κινητήρας που κατευθύνει το σώμα σου στην ευχαρίστηση ή την καταστροφή. Τι σκέψεις σκέφτεσαι να κάνεις λοιπόν; 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ακόμα κι αν σου αρέσει να ζεις το παρόν και την κάθε μέρα, να μην τρέχεις πίσω από παλιούς στόχους ή να μην είσαι εγκλωβισμένος σε ασφυκτικά deadlines και προγράμματα, ίσως να σε εκνευρίζει το γεγονός ότι το φουσκωτό έχει λυθεί από το λιμάνι που ήταν δεμένο και δεν έχεις ιδέα προς τα πού θα πας ή τι θα κάνεις τον επόμενο καιρό. Παρόλο που είσαι προορισμένος (ή εν πάση περιπτώσει σε ενδιαφέρει πολύ) να φανείς χρήσιμος στην κοινωνία συνεισφέροντας στο κοινό καλό, εντούτοις η αβεβαιότητα που ενεργοποιείται –όχι έντονα, επεισοδιακά και άμεσα– από τις διελεύσεις στον 11ο ηλιακό σου οίκο είναι ένα αναγκαστικό πέρασμα για να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου προς ποια κατεύθυνση και με ποιους θα προχωρήσεις. Ξέρεις κάτι; Να είσαι ευγνώμων με απλά πράγματα: τους καλούς φίλους, τις μέρες που τα μαλλιά σου είναι όπως τα θέλεις και ένα αναπάντεχο τηλέφωνο που σου φτιάχνει τη διάθεση.  

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ένα μεγάλο κομμάτι σου ανήκει σε έναν αόρατο καλλιτέχνη, σε έναν άγγελο που πάει κι έρχεται, κάνει το θαύμα του και αποχωρεί χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία του και χωρίς ευχαριστώ, χαρούμενος που σκόρπισε την αγάπη και τη μαγεία.  Είπαμε ένα μεγάλο κομμάτι σου… Γιατί υπάρχει και ένα άλλο που δεν αρκείται να τραγουδάει αγγελικά στο πίσω μέρος μιας χορωδίας. Έτσι, με Άρη και Ερμή στον πιο ορατό από τους άλλους ηλιακούς σου οίκους, δεν σου αρκεί να βοηθήσεις, να εργαστείς, να στηρίξεις, να κουραστείς. Θέλεις και να σου αναγνωριστεί η προσφορά σου στη σχέση, στο γραφείο, στην οικογένεια, στους φίλους. Και να σε χειροκροτήσουν. Και να σε παρασημοφορήσουν, αν πρέπει. Θυμήσου βεβαίως ότι η φιλοδοξία δημιουργεί και παραισθήσεις, και ότι αυτοί που έχουν την εξουσία  είναι αναίσθητοι. 

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 

gpano@stardome.gr

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5