1821 Digital Gallery
Ο Σαρκοζί υπόσχεται να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους της Λεπέν

Ο Σαρκοζί υπόσχεται να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους της Λεπέν

Επιδιώκει επιστροφή στην ηγεσία της γαλλικής Δεξιάς

Ο γάλλος πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί είπε ότι θα αλλάξει το φορολογικό σύστημα για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και υποσχέθηκε να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους του Εθνικού Μετώπου έναν-προς-έναν στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του στην ενεργό πολιτική.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος επιδιώκει να αναλάβει την ηγεσία του γαλλικού δεξιού κόμματος UMP εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2017, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες της πολιτικής που θα ακολουθήσει αλλά προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των εταιρειών αλλά και των γάλλων ψηφοφόρων.

«Σήμερα, η παγκόσμια ανάπτυξη έχει επιστρέψει κοντά στο 4%, η Γερμανία ευημερεί, η Ευρώπη δεν είναι σε κρίση, και όμως συνεχίζουμε να λιμνάζουμε και να έχουμε αυξανόμενη ανεργία. Γιατί; Επειδή το μοντέλο μας πρέπει να αναδιαρθρωθεί πλήρως» είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο France 2.

Ο Σαρκοζί είπε ότι το μόνο ερώτημα που έχει σημασία είναι να βρεθεί ένα φορολογικό σύστημα το οποίο θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, και να σταματήσουν οι νέοι να εγκαταλείπουν τη Γαλλία, επειδή αισθάνονται ότι δεν μπορούν να επιτύχουν μέσα σε αυτή τη χώρα.

Σχετικα
Ξεκινά η εκδίκαση της έφεσης των ΗΠΑ για την έκδοση του Ασάνζ
Ξεκινά η εκδίκαση της έφεσης των ΗΠΑ για την έκδοση του Ασάνζ

«Αν φορολογείτε τους πολίτες και τις εταιρείες στη Γαλλία περισσότερο, πώς να περιμένετε η χώρα να είναι ανταγωνιστική; Αν οι εταιρείες χάνουν το μερίδιο τους στην αγορά, πώς να περιμένετε να μην αυξηθεί η ανεργία; Αυτό είναι το κλειδί», είπε. «Αυτό που έχει σημασία είναι να δοθεί στις επιχειρήσεις μας η ευκαιρία να κερδίσουν μερίδιο στην αγορά» επισήμανε.

Ο Σαρκοζί πρόσθεσε ότι είχε έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθούν τα δημοψηφίσματα τακτικά για να δώσουν στους πολίτες ισχυρότερη φωνή και δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει την Μαρίν ΛεΠεν και το αντι-ευρωπαϊκό Εθνικό Μέτωπο λέγοντας χαρακτηριστικά για τους γάλλους που έχουν ψηφίσει υπέρ της ΛεΠεν «δεν νομίζω ότι πιστεύουν στην ΛεΠεν. Νομίζω ότι είναι φοβισμένοι ... Νομίζω ότι υποφέρουν» αναφέροντας ότι θα τους «αναζητήσει, έναν προς έναν για να τους πείσει» ως προς τη δική του εναλλακτική λύση.

Ο Σαρκοζί την περασμένη Παρασκευή έβαλε ένα τέρμα στις φήμες μηνών όταν ανακοίνωσε την πολιτική επιστροφή του με ένα μήνυμα στο Facebook, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη να ηγηθεί του κόμματος UMP, και ουσιαστικά να ανοίξει το δρόμο για την πιθανή επιστροφή του στα Ηλύσια Πεδία το 2017.

Σχετικα
Τζος Καβάλο: «Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι»
Τζος Καβάλο: «Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι»

Ο Σαρκοζί, ο εμπνευστής των αλλαγών στις συντάξεις μέτρο που προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις, όταν ήταν πρόεδρος, δεν έχασε χρόνο όλο το Σαββατοκύριακο και πέρασε στην επίθεση εναντίον όλων των πιθανών αντιπάλων του για τις προεδρικές εκλογές του 2017 συμπεριλαμβανομένου και του Φρανσουά Ολάντ.

Μιλώντας στην κυριακάτικη εφημερίδα Le Journal du Dimanche, ο Σαρκοζί είπε ότι είχε αρχίσει «μια μακρά πορεία» με την οποία δεσμεύεται να αναγεννήσει τη στάσιμη οικονομία της Γαλλίας. Επιτέθηκε δε στους βασικούς του αντιπάλους για την ηγεσία του UMP, Φρανσουά Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ, καθώς και στον πρόεδρο Ολάντ, λέγοντας ότι έχει εντυπωσιαστεί από τις απαντήσεις στο Facebook μετά την ανακοίνωση για την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική αναφέροντας ότι πάνω από «δυόμισι εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου έχουν ήδη διαβάσει το μήνυμά μου».

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5