Κοσμος

ΗΠΑ: Γυναίκα έμεινε έγκυος ενώ ήταν ήδη έγκυος

Τι είναι η επικύηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Γυναίκα έμεινε έγκυος, ενώ ήταν ήδη έγκυος
Εγκυμοσύνη © John Looy/Unsplash

ΗΠΑ: Γυναίκα έγκυος έμεινε και πάλι έγκυος - Σπάνια ιατρική περίπτωση.

Σπάνια γυναικολογική περίπτωση καταγράφηκε στις ΗΠΑ, με έγκυο να μένει ξανά έγκυος. 

Όπως αναφέρει το Today.com, η Cara Winhold, 30 ετών και ο σύζυγός της, Blake μετά την απόκτηση του πρώτου τους γιού, ήθελαν και δεύτερο παιδί αλλά είχαν αρχίσει να χάνουν τις ελπίδες του.

Ώσπου σε μια επίσκεψη στον γυναικολόγο της, η Cara διαπίστωσε ότι όχι απλώς ήταν έγκυος, αλλά και ότι στον υπέρηχο ακουγόταν και δεύτερος καρδιακός παλμός, χωρίς όμως να κυοφορεί δίδυμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για για μια σπάνια γυναικολογική περίπτωση, η οποία ονομάζεται επικύηση, όταν δηλαδή μια γυναίκα ήδη έγκυος μένει και πάλι έγκυος.

Η επικύηση συμβαίνει, όταν ένα άλλο ωάριο γονιμοποιείται και εμφυτεύεται στη μήτρα ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες μετά το πρώτο, με αποτέλεσμα μια δεύτερη εγκυμοσύνη. Η επικύηση ενδέχεται να συμβαίνει σε διάφορα θηλαστικά, όπως είναι τα τρωκτικά, τα κουνέλια, τα πρόβατα, τα άλογα και τα μαρσιποφόρα, ενώ συμβαίνει και σε πρωτεύοντα θηλαστικά. Κατηγορία στην οποία ανήκει ο άνθρωπος.

Οι περιπτώσεις που 'χουν καταγραφεί ιστορικώς στον πλανήτη είναι λίγες -φτάνουν στις 10 και γιατί συνήθως 'χάνεται' το ένα έμβρυο. Οι περισσότερες αφορούν γυναίκες, οι οποίες έχουν υποβληθεί σε διαδικασία θεραπείας γονιμότητας -όπως εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Το 2020 στο Wiltshire της Αγγλίας, γυναίκα είχε γεννήσει δίδυμα που συνελήφθησαν με διαφορά τριών εβδομάδων. 

Το 2016 είχε καταγραφεί στο Βιετνάμ περίπτωση υπεργονιμοποίησης, στην οποία γυναίκα γέννησε δίδυμα τα οποία είχαν διαφορετικό πατέρα. Αυτό το φαινόμενο είναι η ετεροπατρική υπεργονιμοποίηση: Η γυναίκα ήρθε σε επαφή με δυο διαφορετικούς άνδρες την ίδια ημέρα κοντά στην ωορρηξία και έτσι γονιμοποιήθηκαν δυο ωάρια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ