Κοσμος

Ο Πούτιν απαντά σε Τζόνσον και G7 για τις topless φωτογραφίες - «Θα φαίνονταν αηδιαστικοί»

Τα σχόλια του Βρετανού πρωθυπουργού και η απάντηση του Ρώσου προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε φωτογραφία χωρίς ρούχα
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, topless © EPA / ALEXEI DRUZHININ/KREMLIN POOL)

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η απάντηση στον Μπόρις Τζόνσον για τις topless φωτογραφίες του και τα σχόλια των G7 - Η σύσταση για την υγεία τους

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στα σχόλια που έκανε ο Μπόρις Τζόνσον και οι ηγέτες της G7 για τις topless φωτογραφίες του Ρώσου προέδρου που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς, αλλά και τη θέση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ότι αν πρόεδρος της Ρωσίας ήταν μία γυναίκα, δεν θα είχε εισβάλλει στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Τουρκμενιστάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στον Μπόρις Τζόνσον αναφερόμενος στην απόφαση της Μάργκαρετ Θάτσερ να στείλει στρατεύματα στα Φώκλαντ. «Θέλω απλώς να θυμηθώ τα γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας, όταν η Μάργκαρετ Θάτσερ αποφάσισε να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Αργεντινής για τα νησιά Φώκλαντ. Έτσι, μια γυναίκα πήρε την απόφαση να ξεκινήσει στρατιωτική δράση. Ως εκ τούτου, δεν είναι μια απολύτως ακριβής αναφορά από τον Βρετανό πρωθυπουργό σε αυτό που συμβαίνει σήμερα. Πού είναι τα νησιά Φώκλαντ και πού η Βρετανία; Οι ενέργειες της Θάτσερ υπαγορεύτηκαν από τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες και (την επιθυμία) να επιβεβαιώσουν την αυτοκρατορική τους θέση».

Ο Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, είχε πει ότι η «τρελή, φαλλοκρατική» εισβολή ήταν ένα «τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας» και είχε ζητήσει «περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας».

'If Putin was a woman': Boris Johnson blames toxic masculinity for Ukraine war

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές χωρίς πουκάμισο. Σε κάποιες από τις topless φωτογραφίες φαίνεται να καβαλάει άλογο, κρατά κυνηγετικό τουφέκι και πηγαίνει για ψάρεμα. Σύμφωνα με το BBC, οι φωτογραφίες έχουν ερμηνευτεί ευρέως ως μία προσπάθεια του Ρώσου προέδρου να προβάλει μια αίσθηση αρρενωπότητας που αρέσει σε πολλούς Ρώσους.

Στη σύνοδο κορυφής της G7 στη Γερμανία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο κ. Τζόνσον είπε αστειευόμενος ότι οι ηγέτες πρέπει να βγάλουν τα ρούχα τους για να «δείξουν ότι είμαστε πιο σκληροί από τον Πούτιν», ενώ ο Καναδός Τζάστιν Τριντό πρότεινε «ιππασία με γυμνό στήθος».

Johnson and Trudeau mock Putin at G7 summit: 'A bare-chested horseback ride'

Ερωτηθείς για τα σχόλια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τουρκμενιστάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε: «Δεν ξέρω αν ήθελαν να γδυθούν μέχρι τη μέση ή κάτω από τη μέση, αλλά νομίζω ότι θα ήταν ένα αποκρουστικό θέαμα σε κάθε περίπτωση». Μάλιστα, λίγο αργότερα τούς προέτρεψε να γυμναστούν και να σταματήσουν να πίνουν αλκοόλ. «Πρέπει να εγκαταλείψετε την κατάχρηση αλκοόλ, άλλες κακές συνήθειες, να ασκηθείτε, να αθληθείτε».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ