Κοσμος

Η Air New Zealand εγκαινιάζει κουκέτες για τις πολύωρες πτήσεις της

Ξάπλα και ύπνος για τους πελάτες της οικονομικής θέσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Air New Zealand εγκαινιάζει τις "Skynest" θέσεις για τις πολύωρες πτήσεις
Η Air New Zealand εγκαινιάζει τις "Skynest" θέσεις για τις πολύωρες πτήσεις © Wikimedia Commons

Η Air New Zealand πρωτοπορεί και εγκαινιάζει τις "Skynest" θέσεις για τους πελάτες της οικονομικής θέσης για τις πολύωρες πτήσεις.

Η Air New Zealand σύντομα θα επιτρέψει στους επιβάτες της οικονομικής θέσης να μπορούν να ξαπλώσουν και να κοιμηθούν σε κοινόχρηστες κουκέτες στα αεροπλάνα της, καθώς προσπαθεί να προσελκύσει τους επιβάτες στις πτήσεις της που υπερβαίνουν τις 17 ώρες.

Όπως λέει η αεροπορική εταιρεία, πρόκειται για παγκόσμια καινοτομία. Οι νέες καμπίνες της θα εγκατασταθούν έως το 2024, και τόσο στις πρώτες όσο και στις οικονομικές θέσεις θα εξακολουθούν να πωλούνται παραδοσιακά καθίσματα που δεν γίνονται κρεβάτι. Ωστόσο, θα δίνεται η ευκαιρία να κάνουν κράτηση κάποιας από αυτές τις καμπίνες – τις οποίες η αεροπορική εταιρεία ονόμασε «Skynest» – με επιπλέον κόστος.

Οι "Skynest" θέσεις θα έχουν στρώμα και σεντόνια – τα οποία θα αλλάζονται από το πλήρωμα καμπίνας μετά από κάθε κράτηση – και θα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο για να εκμεταλλεύονται το ύψος της καμπίνας. Κάθε "Skynest" θα έχει μια κουρτίνα απορρήτου, φόρτιση USB και "εξόδους εξαερισμού". Πέντε οικονομικές θέσεις θα αφαιρεθούν για να δημιουργηθεί χώρος για να εγκατασταθούν έξι από τα "Skynest" σε οκτώ Boeing 787-9 Dreamliner που θα παραλάβει η Air New Zealand από τα τέλη του 2024.

Οι "Skynest" δεν θα είναι διαθέσιμες για την έναρξη των απευθείας πτήσεων της Air New Zealand μεταξύ Ώκλαντ και Νέας Υόρκης αυτόν τον Σεπτέμβριο – μια διαδρομή που έχει οριστεί να ξεπεράσει τις 17 ώρες. Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει επίσης τις πτήσεις της από το Ώκλαντ προς το Σικάγο τον Οκτώβριο.

Μια εκπρόσωπος της Air New Zealand είπε στον Guardian ότι, ενώ το κόστος κράτησης για μια τετράωρη πτήση σε ένα από τα κρεβάτια δεν έχει ακόμη καθοριστεί, θα είναι ανοιχτό μόνο για τακτικούς και premium επιβάτες οικονομικής θέσης. Ο Γκρεγκ Φόραν, διευθύνων σύμβουλος της Air New Zealand, είπε ότι τα κρεβάτια σε στιλ κουκέτες θα είναι «μια πραγματική αλλαγή του παιχνιδιού για την εμπειρία του οικονομικού ταξιδιού».

«Η τοποθεσία της Νέας Ζηλανδίας μάς φέρνει σε μια μοναδική θέση να ηγούμαστε στην εμπειρία ταξιδιού εξαιρετικά μεγάλων αποστάσεων. Έχουμε τελειοποιήσει τον ύπνο, την άνεση και την ευεξία γιατί γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τους πελάτες μας να φτάνουν ξεκούραστοι», είπε ο Foran. «Είτε κατευθύνονται κατευθείαν σε μια συνάντηση, είτε στο πρώτο τους προορισμό διακοπών».

Η Leanne Geraghty, επικεφαλής πελάτης και υπεύθυνος πωλήσεων της αεροπορικής εταιρείας, δήλωσε: «Η έρευνα μας δείχνει ότι η πρώτη νύχτα μακριά από το σπίτι είναι η πιο δύσκολη για να κοιμηθούμε καλά, επομένως ό,τι κάνουμε στο αεροσκάφος είναι να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας αίσθησης ηρεμίας – από τον φωτισμό και τελετουργικό ύπνου που περιλαμβάνει υπνηλία τσαγιού και βάλσαμα, μέχρι τις πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων και τα αναπνεύσιμα υφάσματα».

Τα σχέδια της Air New Zealand για τις "Skynest" θέσεις έρχονται εν μέσω ενός πλήθους πρόσφατων εξελίξεων στην ώθηση προς πτήσεις εξαιρετικά μεγάλων αποστάσεων μεταξύ της περιοχής και της ανατολικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.

Τον Μάιο, η Qantas της Αυστραλίας αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα πολυαναμενόμενα σχέδιά της να πραγματοποιήσει απευθείας πτήσεις από το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη προς το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Οι αποκαλούμενες πτήσεις «Project Sunrise», μερικές από τις οποίες θα διαρκούν 20 ώρες, θα ξεκινήσουν να πετούν στα τέλη του 2025. Για τις πτήσεις της σε εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις, η Qantas έχει ανακοινώσει «ζώνες ευημερίας» για οικονομικούς επιβάτες να μετακινούνται και τέντωμα.

Η Air New Zealand ανακοίνωσε επίσης παρόμοιου στυλ «σταθμούς φροντίδας» για όλους τους επιβάτες στα νέα σχέδια καμπίνας της την Τετάρτη. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά σχέδια για κρεβάτια για οικονομικούς επιβάτες το 2020 και προσφέρει ήδη το Skycouch, όπου μια οικογένεια ή επιβάτες που έχουν κλείσει μια σειρά θέσεων σε οικονομική θέση ή έχουν εφεδρικές θέσεις δίπλα τους, μπορούν να ζητήσουν ειδικά υποπόδια που γυρίζουν τη σειρά σε ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ