Κοσμος

Γκισλέιν Μάξγουελ: 20 χρόνια κάθειρξη για το alter ego του Τζέφρι Έπσταϊν

Τροφοδοτούσε με ανήλικα κορίτσια τον δισεκατομμυριούχο φίλο της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκισλέιν Μάξγουελ και Τζέφρι Έπσταϊν
Γκισλέιν Μάξγουελ και Τζέφρι Έπσταϊν © Photo by Joe Schildhorn/Patrick McMullan via Getty Images/Ideal Image

H Γκισλέιν Μάξγουελ, φίλη του Τζέφρι Έπσταϊν, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη για σωματεμπορία ανηλίκων. Τον τροφοδοτούσε με ανήλικα κορίτσια.

Σε 20 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η Γκισλέιν Μάξγουελ, κατηγορούμενη για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως, συμπεριλαμβανομένης της διακίνησης νεαρών κοριτσιών.

Κόρη του μεγιστάνα του Τύπου, Ρόμπερτ Μάξγουελ, η οποία έχει επίσης την αμερικανική και τη γαλλική υπηκοότητα, «τροφοδοτούσε» τον Τζέφρι Έπσταϊν επί 10 συναπτά έτη και κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, με ανήλικα θύματα. Η καταδίκη αυτή δίνει το έναυσμα σε πολλές γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για το μαρτύριό τους.

Η καταδίκη της για συνέργεια στη σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από τον Έπσταϊν, έρχεται μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε. Σύμφωνα με τη δικογραφία, Έπσταϊν και Μάξγουελ επιδείκνυαν τα πλούτη και τις συναναστροφές τους με εξέχοντες ανθρώπους για να προσεγγίζουν ευάλωτα κορίτσια και στη συνέχεια να τα εκμεταλλεύονται σεξουαλικά.

Αυτά τα σεξουαλικά εγκλήματα συνέβαιναν, όταν το ζευγάρι είχε επαφές με μερικούς από τους πιο διάσημους και πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των πρώην προέδρων των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ και του πρίγκιπα Άντριου της Αγγλίας.

Γκισλέιν Μάξγουελ: Οι 6 κατηγορίες που κρίθηκε ένοχη η φίλη του Τζέφρι Έπσταϊν

Η 60χρονη Βρετανή, άλλοτε κοσμική, δικαζόταν από τα τέλη Νοεμβρίου σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν και αντιμετώπιζε έξι κατηγορίες. Ο Τζέφρι Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή το 2019.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, εκτός από trafficking, κρίθηκε ένοχη και για τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Συνωμοσία στο να δελεάσει ανηλίκους να προβούν σε διαπολιτειακές μετακινήσεις με σκοπό να συμμετέχουν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις,
  • συνέργεια στη μεταφορά ατόμων κάτω των 17 ετών για να συμμετέχουν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις,
  • μεταφορά ατόμων κάτω των 17 ετών με σκοπό να συμμετέχουν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις και
  • συνωμοσία στην διάπραξη trafficking ανηλίκων. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ