Κοσμος

Σε ισχύ το αμερικανικό εμπάργκο στον ρωσικό χρυσό

Ποιες άλλες αμερικανικές κυρώσεις ενεργοποιούνται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέλος οι αμερικανικές εισαγωγές χρυσού από τη Ρωσία
Τέλος οι αμερικανικές εισαγωγές χρυσού από τη Ρωσία © Pixabay

Το εμπάργκο των ΗΠΑ στον ρωσικό χρυσό ξεκινά, όπως είχε προαναγγείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής της G7.

Οι ΗΠΑ ενεργοποίησαν σήμερα τις κυρώσεις κατά της Μόσχας που αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της G7. Σε αυτές περιλαμβάνεται το εμπάργκο στον ρωσικό χρυσό, καθώς και νέες κυρώσεις κατά της αμυντικής βιομηχανίας στη Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών.

«Τα μέτρα που ελήφθησαν σήμερα (...) πλήττουν την καρδιά των δυνατοτήτων της Ρωσίας να παράγει και να αναπτύξει όπλα και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στον βάναυσο επιθετικό πόλεμο του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

Ποιες ρωσικές εταιρείες πλήττονται από τις νέες αμερικανικές κυρώσεις

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στοχεύουν 70 ρωσικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικο-βιομηχανικού ομίλου Rostec, που περιγράφεται από την Ουάσινγκτον ως «ο ακρογωνιαίος λίθος» της ρωσικής αμυντικής και τεχνολογικής βιομηχανίας.

«Η στόχευση της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας θα υποβαθμίσει τις ικανότητες του Πούτιν και θα παρεμποδίσει περαιτέρω τον πόλεμό του εναντίον της Ουκρανίας, o οποίος χαρακτηρίζεται ήδη από το εξασθενημένο ηθικό, σπασμένες αλυσίδες εφοδιασμού και υλικοτεχνικές αδυναμίες», υπογράμμισε από τη μεριά της η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γιέλεν.

Την Κυριακή, στη Σύνοδο Κορυφής τους στη Γερμανία, οι ηγέτες της G7 ανακοίνωσαν ένα εμπάργκο σε χρυσό που εξορύχθηκε πρόσφατα στη Ρωσία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ