Κοσμος

H μάχη των αμβλώσεων: Alexandria Ocasio Cortez v. Ivanka Trump

Τα δυο πρόσωπα που ενσαρκώνουν τις δυο Αμερικές - Ο αγώνας της Κορτέζ και ο κομφορμισμός της Τραμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Alexandria Ocasio Cortez vs Ivanka Trump
Alexandria Ocasio Cortez v. Ivanka Trump @ ΑΤΗΕΝS VOICE

Alexandria Ocasio Cortez και Ivanka Trump: Το δικαίωμα στην άμβλωση και η απαγόρευση στις ΗΠΑ-Ο βιασμός της βουλευτού, η φήμη για κρυφή άμβλωση της κόρης Τραμπ.

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της απαγόρευσης των αμβλώσεων στις ΗΠΑ βρίσκεται η Alexandria Ocasio - Cortez, η οποία ζητά την παραπομπή των δικαστών του Ανώτατου Δικαστηρίου για παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τις απόψεις τους για την υπόθεση Roe v Wade. Οι δικαστές Brett Kavanaugh και Neil Gorsuch διορίστηκαν από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και, κατά την ακρόασή τους στο Κογκρέσο, είχαν διαβεβαιώσει  ότι δεν θα ανακαλούσαν την απόφαση - ορόσημο του ανωτάτου δικαστηρίου του 1973. 

Αυτό ανετράπη μόλις την Παρασκευή, όταν ο Kavanaugh και ο Gorsuch έγιναν μέρος της συντηρητικής πλειοψηφίας, η οποία ουσιαστικά τερμάτισε τη νόμιμη πρόσβαση στην άμβλωση στις περισσότερες πολιτείες της Αμερικής, με την Alexandria Ocasio-Cortez να σημειώνει ότι «πρέπει να υπάρξουν συνέπειες». Μάλιστα, η Alexandria Ocasio - Cortez δήλωσε ότι το να στέκεσαι άπραγος «στέλνει ένα κραυγαλέο μήνυμα σε όλους τους μελλοντικούς υποψηφίους ότι μπορούν τώρα να πουν ψέματα στα εκλεγμένα μέλη της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να εξασφαλίσουν θέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο».

Τα μέλη της Βουλής μπορούν να παραπέμψουν δικαστή με απλή πλειοψηφία, αλλά για να απομακρυνθεί από το αξίωμα ένας δικαστής θα πρέπει να καταδικαστεί από την πλειοψηφία των δύο τρίτων της Γερουσίας. Και μπορεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να απέρριψε την ανατροπή της υπόθεσης Roe v Wade, η οποία σήμανε την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση, αλλά δεν ζήτησε την παραπομπή οποιωνδήποτε δικαστών.  Ήδη από την Κυριακή, η Alexandria Ocasio-Cortez προέτρεψε τον Τζο Μπάιντεν να λάβει προσωπικά μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτό που αποκάλεσε «κρίση νομιμότητας» του ανωτάτου δικαστηρίου.

H Alexandria Ocasio-Cortez πρότεινε ότι ο Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να διατάξει το άνοιγμα κλινικών αμβλώσεων σε ομοσπονδιακά εδάφη σε πολιτείες όπου ο τερματισμός της εγκυμοσύνης έχει τεθεί εκτός νόμου «για να βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης που χρειάζονται», ενώ συζήτησε την πιθανή επέκταση της πρόσβασης σε χάπια άμβλωσης που θα μπορούσαν να ταχυδρομηθούν σε όσους έχουν ανάγκη.

AOC with Abortion Rights Organizers in NYC: Full Rally Remarks | Alexandria Ocasio-Cortez

Η Alexandria Ocasio - Cortez πριν από λίγες ώρες αποκάλυψε ότι στα 22 της χρόνια έπεσε θύμα βιασμού και πως τότε είχε την επιλογή να προχωρήσει σε άμβλωση, δικαίωμα που θα μπορούσε να είχε στερηθεί σήμερα.

Ivanka Trump: Η ενδυνάμωση των γυναικών και οι φήμες για κρυφή άμβλωση στο Γυμνάσιο

Τα χρόνια προεδρίας του Donald Trump, η μεγαλύτερη κόρη του Ivanka Trump, είχε μπει μπροστά σε θέματα ενδυνάμωσης των γυναικών, ωστόσο, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είχε ταχθεί κατά των αμβλώσεων.

Η δήλωσή της έρχεται ξανά στο προσκήνιο μετά τις αναχρονιστικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, ενώ οι φήμες για κρυφή άμβλωση που έκανε ενώ ήταν στο Γυμνάσιο επανέρχονται, δυσχεραίνοντας κατά πολλούς τη θέση της. 

Η Ιβάνκα Τραμπ είχε κάνει κρυφά άμβλωση, όταν ήταν ανήλικη, σύμφωνα με συμμαθητές της στο σχολείο
Η Ιβάνκα Τραμπ είχε κάνει κρυφά άμβλωση, όταν ήταν ανήλικη, σύμφωνα με συμμαθητές της στο σχολείο © Photo by Alex Wong/Getty Images/Ideal Image

Συμμαθητές της από το Γυμνάσιο υποστηρίζουν ότι η έφηβη τότε Ivanka Trump είχε μείνει έγκυος και είχε κάνει κρυφά άμβλωση. Λίγα χρόνια αργότερα, οι δημόσιες θέσεις της έρχονταν στην άλλη πλευρά, υπέρ της απαγόρευσης των αμβλώσεων. Μάλιστα, τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της είχαν παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις ως υποδείγματα οικογενειακού προγραμματισμού. Είχαν ήδη αποκτήσει τότε τα τρία τους παιδιά. 

Former friend alleges Ivanka Trump had abortion when younger

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ