Κοσμος

Μισέλ Ομπάμα: Μονόδρομος η ανατροπή της απόφασης που καταργεί τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ

Το μήνυμά της στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απογοητευμένοι Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα για την κατάργηση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ
Απογοητευμένοι Μισέλ και Μπαράκ Ομπάμα για την κατάργηση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ © EPA/POOL

Η Μισέλ Ομπάμα ελπίζει ότι η απόφαση για τις αμβλώσεις και την κατάργησή τους στις ΗΠΑ που πήρε το Ανώτατο Δικαστήριο, θα ανατραπεί.

Η Μισέλ Ομπάμα, σύζυγος του πρώην Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε την απογοήτευσή της για τη δικαστική απόφαση που πήρε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ με την οποία καταργεί το ομοσπονδιακό δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Στο μήνυμά της στο Twitter η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εξέφρασε την ευχή να ανατραπεί η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση που γυρίζει την Αμερική 150 χρόνια πίσω, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν στο έκτακτο διάγγελμά του την Παρασκευή (24/6).

Απογοητευμένος ο Μπάρακ Ομπάμα για την κατάργηση της άμβλωσης στις ΗΠΑ

«Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο όχι μόνο ανέτρεψε σχεδόν 50 χρόνια δικαστικού προηγούμενου, αλλά υποβίβασε την άκρως προσωπική απόφαση που μπορεί να πάρει κάποιος στα καπρίτσια πολιτικών και ιδεολόγων -εξαπολύοντας επίθεση στις θεμελιώδεις ελευθερίες εκατομμυρίων Αμερικανίδων» δήλωσε από τη μεριά του ο Μπαράκ Ομπάμα.

Με ψήφους 6-3 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε την εμβληματική απόφαση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973, όταν η κάθε πολιτεία στις ΗΠΑ ήταν ελεύθερη να εγκρίνει ή να απαγορεύει τις αμβλώσεις. Με εκείνη την απόφαση είχε διασφαλιστεί το δικαίωμα των γυναικών τόσο στην άμβλωση όσο και την πρόσβαση σε κλινικές που κάνουν τη συγκεκριμένη ιατρική επέμβαση σε κάθε αμερικανική πολιτεία.

Πλέον, με τη νέα δικαστική απόφαση ανοίγει ο δρόμος ώστε πολλές συντηρητικές πολιτείες, με πρώτη το Μιζούρι, να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις ή να επιβάλουν πολύ αυστηρούς περιορισμούς, καθιστώντας αδύνατη την άμβλωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ