Κοσμος

Επίθεση Τσαβούσογλου στο ΝΑΤΟ μέσω... «κακομαθημένης Ελλάδας»

Γιατί ανέφερε τη Βόρεια Μακεδονία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσαβούσογλου
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου © EPA/MALTON DIBRA

Προκλητικός ξανά εμφανίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου - «Πού ήσασταν όταν η κακομαθημένη Ελλάδα εμπόδιζε τη Βόρεια Μακεδονία να μπει στο ΝΑΤΟ;», δήλωσε.

Ακόμη μία ευκαιρία να επιτεθεί στην Ελλάδα βρήκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομά τους όπως έκανε η Ελλάδα στην 'Μακεδονία'. Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Που ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της 'Μακεδονίας'; Πού ήταν τότε η αλληλεγγύη σας;».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επιδόθηκε σε μια επίδειξη μεγαλοϊδεατισμού σημειώνοντας πως «υπαρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας, η οποία δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της. Η ισχύς ενός κράτους στην εξωτερική πολιτική καθορίζεται από τη στρατιωτική και οικονομική του ισχύ, καθώς και τη γεωπολιτική του θέση. Η Τουρκία τα έχει όλα αυτά και γίνεται ισχυρότερη κάθε μέρα, το πιο σημαντικό από αυτά είναι ένα έθνος που ζει με την αγάπη στην πατρίδα... από εκεί αντλεί τη δύναμή του. Το να σταματήσεις τους πολέμους δεν είναι εύκολο πράγμα. Αυτό απαιτεί ισχυρή ηγεσία. Πρέπει να υπάρχει ισχυρό κράτος, ισχυρή διπλωματία. Εδώ έχουμε έναν ισχυρό ηγέτη, τον οποίο ζηλεύει ο κόσμος, τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ