Κοσμος

Η μαρτυρία της γυναίκας που «δεν ήθελε σεξ» με τον Πολ Χάγκις

Τι λέει στη Repubblica για τον οσκαρικό σκηνοθέτη - Η καταγγελία για κακοποίηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο οσκαρικός σκηνοθέτης Πολ Χάγκις που κατηγορείται για βιασμό
Ο οσκαρικός σκηνοθέτης Πολ Χάγκις που κατηγορείται για βιασμό © Photo by Daniele Venturelli/Getty Images/Ideal Image

Τι κατέθεσε η γυναίκα που κατήγγειλε τον Πολ Χάγκις για βιασμό στην Ιταλία. Η γνωριμία με τον σκηνοθέτη του Crash και οι σεξουαλικές επιθέσεις στο ξενοδοχείο.

«Του είπα να σταματήσει. Δεν ήθελα να κάνουμε σεξ. Ο λόγος που πήγα μαζί του στην Απουλία ήταν επειδή ήθελα να περάσουμε χρόνο μαζί. Όχι, όμως, για να κάνουμε σεξ. Με κακοποίησε δύο φορές» αναφέρει η γυναίκα από την Αγγλία που κατήγγειλε τον 69χρονο Καναδό σκηνοθέτη, Πολ Χάγκις.

Ο οσκαρικός σκηνοθέτης Πολ Χάγκις συνελήφθη στην Ιταλία για βιασμό. Σεναριογράφος του «Million Dollar Baby» και σκηνοθέτης του «Crash», αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της σεξουαλικής βίας και της πρόκλησης σωματικής βλάβης. «Είμαι αθώος, δεν τη βίασα» ισχυρίζεται ο Πολ Χάγκις μέσω του δικηγόρου του, την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Σημειώνεται ότι μετά τη σύλληψη του σκηνοθέτη, ελήφθη η απόφαση να μην πραγματοποιηθούν απονομές στο κινηματογραφικό φεστιβάλ και να ακυρωθούν προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα γίνει ένα σεμινάριο για τη βία κατά γυναικών.

Στο μικροσκόπιο το κινητό του Πολ Χάγκις - Πώς γνωρίστηκε με τη γυναίκα που τον κατήγγειλε για βιασμό

Ο οσκαρικός σκηνοθέτης συναντήθηκε με τη γυναίκα στα τέλη Απριλίου στο πλαίσιο κινηματογραφικού φεστιβάλ. «Είχα την τιμή να συναντήσω τον Paul Haggis. Στιγμή μεγάλης συγκίνησης που μεγάλωσε το ενδιαφέρον μου για τον κινηματογράφο» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Instagram η γυναίκα. Το δημοσίευμα στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» τονίζει ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν οι επαφές μέσω social media.

Η γυναίκα που κατήγγειλε για βιασμό τον Πολ Χάγκις, χρησιμοποίησε ψευδώνυμο, το οποίο και διατήρησε όταν συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη.

Μετά από αρκετές εβδομάδες συνομιλιών στα social, οι δυο τους αποφάσισαν να συναντηθούν. Ο σκηνοθέτης βρισκόταν στην περιοχή Απουλία στο πλαίσιο του τοπικού κινηματογραφικού φεστιβάλ Allora Fest. Η καταγγέλλουσα πήγε και τον βρήκε την Κυριακή 12 Ιουνίου. «Μιλούσαμε για δουλειά» αναφέρει, γνωστοποιώντας ότι οι δυο τους έμειναν στο ίδιο δωμάτιο. Τότε ήταν που δέχτηκε την πρώτη σεξουαλική επίθεση. Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, υπάρχει και ένα ερωτικό γράμμα, το οποίο έγραψε η καταγγέλλουσα για τον σκηνοθέτη. Όπως καταθέτει στους αστυνομικούς, είχε εντυπωσιαστεί από τον Πολ Χάγκις και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που δεν έφυγε από το ξενοδοχείο μετά την πρώτη επίθεση που δέχτηκε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με την έκθεση της ιταλικής αστυνομίας, μετά τον βιασμό της η γυναίκα μεταφέρθηκε από τον σκηνοθέτη στο αεροδρόμιο Papola Casale στο Μπρίντεζι και αφέθηκε εκεί τα ξημερώματα της Παρασκευής. Εντοπίστηκε σε «κατάσταση σύγχυσης». Το προσωπικό του αεροδρομίου και η συνοριακή αστυνομία, αφού της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, τη συνόδευσαν στα γραφεία της αστυνομίας.

Το δημοσίευμα της «La Repubblica» για τη σύλληψη του σκηνοθέτη Πολ Χάγκις αναφέρει ακόμη ότι υπάρχει ιατρική έκθεση που επιβεβαιώνει τη σεξουαλική επαφή και πιστοποιεί την παρουσία τραυμάτων στο σώμα της γυναίκας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ