Κοσμος

Ο Έλον Μασκ εξόργισε τους Τούρκους με ένα tweet για την Κωνσταντινούπολη

Δείτε την ανάρτησή του στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ εξόργισε τους Τούρκους με ένα tweet για την Κωνσταντινούπολη © EPA/CLEMENS BILAN

Έλον Μασκ: Το tweet που έκανε για την Κωνσταντινούπολη και προκάλεσε τις αντιδράσεις των Τούρκων.

Την αντίδραση των Τούρκων στο Twitter προκάλεσε μια ανάρτηση του Έλον Μασκ, η οποία αναφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μία φωτογραφία με την φιγούρα του «stickman» στην οποία απεικονίζεται ως ένας Βυζαντινός στρατιώτης με το κράνος του, που ξυπνάει στον ύπνο και προσπαθεί να θυμηθεί αν κλείδωσε την πύλη του κίρκου (Κερκόπορτα), από την οποία εισήλθαν στην Κωνσταντινούπολη οι Οθωμανοί τον Μάιο του 1453 σύμφωνα με τον θρύλο.

Η ανάρτησή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που σκοπεύει να εξαγοράσει έναντι του ποσού των 44 δισ. δολαρίων.

Οι Τούρκοι χρήστες της πλατφόρμας δεν άφησαν ασχολίαστη την ανάρτηση του Έλον Μασκ. Αρχικά, προκάλεσε ιδιαίτερη αντίδραση το γεγονός ότι ο Μασκ αναφέρθηκε στην Πόλη με την ονομασία «Κωνσταντινούπολη», ενώ πολλοί άλλοι έδειξαν τον εκνευρισμό τους, όταν στο meme που δημοσίευσε ο Μασκ μλησε για «ξεκλείδωτη πόρτα», αφού ο στρατιώτης ξέχασε να την κλειδώσει. Από ότι φαίνεται, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να σχολιάσουν ότι η πόρτα δεν ήταν ξεκλείδωτη, αλλά ότι οι προγόνοι τους ήταν εκείνοι που την γκρέμισαν και μπήκαν μέσα για να καταλάβουν την Πόλη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ