Κοσμος

Ουκρανία: Πιθανή η κατάληψη του Λουχάνσκ από τους Ρώσους λένε οι Αμερικανοί

Τι είπε ο Ζελένσκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας © ΕPA Pool

Ουκρανία: Μάχες στο Σεβεροντονιέτσκ- Φωτιά στο εργοστάσιο Azot - Πιθανή η κατάληψη του Λουχάνσκ από τη Ρωσία.

Η Ρωσία είναι πιθανό να καταλάβει ολόκληρη την περιοχή του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία εντός ολίγων εβδομάδων, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, καθώς η Ουκρανία υφίσταται σοβαρές απώλειες και οι προμήθειες πυρομαχικών της μειώνονται, σημειώνει σε άρθρο της η Washington Post.

Η πρόοδος της Ρωσίας παραμένει σταδιακή και έχει μεγάλο κόστος για τις δικές της δυνάμεις, σύμφωνα με τον αξιωματούχο των ΗΠΑ που επικαλείται η Washington Post.

Τα ουκρανικά στρατεύματα προχώρησαν σε αντεπίθεση στην περιοχή της Χερσώνας το Σάββατο, ανακτώντας τον πλήρη έλεγχο του χωριού Tavriis’ke, ενώ παράλληλα εξακολουθούν να ελέγχουν και το 1/3 του Σεβεροντονέτσκ, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ουκρανικές πηγές.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διεμήνυσε από την πλευρά του το Σάββατο, μιλώντας μέσω βίντεο στην ετήσια διάσκεψη ασφαλείας Shangri-La Dialogue στη Σιγκαπούρη, ότι είναι πια «πολύ αργά» προκειμένου να πειστεί η Ρωσία να τερματίσει την εισβολή της. Ο ίδιος συνέχισε καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αποφύγει έναν συμβιβασμό με τη Μόσχα και να αναλάβει πιο ισχυρή δράση κατά της Ρωσίας.

Τα ρωσικά στρατεύματα δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν στα νότια της πόλης, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο. Ωστόσο, εκείνα συνεχίζουν να πιέζουν με πυροβολικό και με αεροπορικές επιδρομές, στην προσπάθειά τους να συντρίψουν την άμυνα της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα, όπως συνοψίζει τις εξελίξεις στο πεδίο το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χερσαίες επιθέσεις στο Σεβεροντονιέτσκ και σε αρκετούς γύρω οικισμούς. Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντιστέκονται στις ρωσικές επιθέσεις στο Σεβεροντονιέτσκ και απέκρουσαν μια ρωσική επίθεση στο Μετολκίνε, στα νοτιοανατολικά του Σεβεροντονιέτσκ.

Επίσης, ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ στη Ρωσία, Ρόντιον Μιρόσνικ, ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν 300 έως 400 Ουκρανούς στρατιώτες στο εργοστάσιο Azot , με τους Ουκρανούς αξιωματούχους να απαντούν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν το ένα τρίτο της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανικής ζώνης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ