Κοσμος

Στις ΗΠΑ η μέση τιμή στη βενζίνη ξεπέρασε τα 5 δολάρια το γαλόνι

«Πονοκέφαλος» για τον Τζο Μπάιντεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεν σταματούν να αυξάνονται τα καύσιμα στις ΗΠΑ
Δεν σταματούν να αυξάνονται τα καύσιμα στις ΗΠΑ © Pixabay

Η μέση τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 5 δολάρια το γαλόνι. Η ακρίβεια επηρεάζει την ψήφο των πολιτών στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Η βενζίνη στις ΗΠΑ δεν σταματά να αυξάνεται. Για πρώτη φορά σήμερα Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 η μέση τιμή ξεπέρασε τα 5 δολάρια το γαλόνι (3,785 λίτρα), σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης (American Automobile Association -ΑΑΑ).

Ακρίβεια και πληθωρισμός προκαλούν προβληματισμό στον Λευκό Οίκο, καθώς ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα βασικά στην καθημερινότητά τους.

Η μέση τιμή των κανονικής αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε σήμερα, στα 5,004 δολάρια το γαλόνι, από την τιμή των 4,986 δολαρίων που πωλούνταν χθες.

Οι τιμές της βενζίνης, έχουν εξελιχθεί σε έναν πραγματικό «πονοκέφαλο» για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αλλά και για τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν την οριακή πλειοψηφία τους, στον ορίζοντα των ενδιάμεσων εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο.

Στις διεθνείς αγορές υπάρχει έκδηλη ανησυχία ότι το πετρέλαιο θα σπάσει το φράγμα των 150 δολαρίων, συμπαρασύροντας προς τα πάνω τις τιμές της βενζίνης και στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ