Κοσμος

Μεντβέντεφ: Μισώ τους Δυτικούς, θέλω να τους εξαφανίσω

O θεωρούμενος κάποτε ως μετριοπαθής ρώσος πολιτικός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ © ΕPA Pool

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της χώρας επιτέθηκε στη Δύση, με ανάρτησή του στο στο Telegram.

«Μισώ τους Δυτικούς… θέλω να τους εξαφανίσω…Είναι καθάρματα»: Τις εκφράσεις αυτές χρησιμοποίησε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της χώρας για να επιτεθεί στη Δύση, με ανάρτησή του στο κανάλι του στο Telegram.

«Οι άνθρωποι με ρωτούν συχνά γιατί οι αναρτήσεις μου στο Telegram είναι τόσο σκληρές. Απαντώ - τους μισώ τους Δυτικούς. Είναι καθάρματα. Θέλουν τον θάνατο της Ρωσίας. Και όσο είμαι ζωντανός, θα κάνω τα πάντα για να τους εξαφανίσω», έγραψε σε ανάρτησή του ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της χώρας από το 2008 ως το 2012 και είναι τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας καταφέρεται συχνά με απειλές το τελευταίο διάστημα κατά της Δύσης. Υποστήριξε προ μηνών πως οι ΗΠΑ συνωμότησαν για να καταστρέψουν τη Ρωσία στο πλαίσιο ενός «ξεπερασμένου παιχνιδιού» μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991. «Σημαίνει πως η Ρωσία πρέπει να ταπεινωθεί, να περιοριστεί, να κομματιαστεί, να διαιρεθεί και να καταστραφεί», σημείωσε ο 56χρονος Μεντβέντεφ σε μια δήλωση 550 λέξεων.

Εκτός των άλλων ο ρώσος πολιτικός έχει απειλήσει τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο και την Ευρώπη με ενεργειακή φτώχεια. 

Οι απόψεις του Μεντβέντεφ, που θεωρείτο κάποτε ένα από τα λιγότερο πολεμοχαρή μέλη του κύκλου του Πούτιν, δίνουν μια ιδέα για το πώς σκέπτονται στο Κρεμλίνο καθώς η Μόσχα έχει εμπλακεί στη μεγαλύτερη αντιπαράθεση με τη Δύση μετά την κρίση των κουβανικών πυραύλων το 1962. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ