Κοσμος

Βίσονας σκότωσε γυναίκα σε εθνικό πάρκο στις ΗΠΑ - Την τρύπησε με τα κέρατα

Την πέταξε σε ύψος 10 μέτρων και άρχισε να τη δαγκώνει

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίσονας τρύπησε γυναίκα με τα κέρατά του σε εθνικό πάρκο στις ΗΠΑ
Βίσονας τρύπησε γυναίκα με τα κέρατά του σε εθνικό πάρκο στις ΗΠΑ © Pixabay

Βίσονας στις ΗΠΑ επιτίθεται σε γυναίκα που τον πλήσιασε σε κοντινή απόσταση στο εθνικό πάρκο Yellowstone. Την πέταξε στον αέρα. Οι μαρτυρίες για την επίθεση.

Από έναν βίσονα δέχτηκε επίθεση γυναίκα στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone στις ΗΠΑ. Δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα «The New York Times» αναφέρει ότι η γυναίκα τραυματίστηκε βαριά από τον βίσονα και μεταφέρθηκε αιμόφυρτη σε νοσοκομείο στο Αϊντάχο.

Δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναφέρει ότι η γυναίκα είναι νεκρή. Ο βίσονας τρύπησε με τα κέρατά του την 25χρονη γυναίκα από το Οχάιο και την πέταξε σε ύψος 10 μέτρων πριν αυτή καταλήξει στο έδαφος. Τότε, άρχισε να τη δαγκώνει. Είναι η πρώτη επίθεση βίσονα σε άνθρωπο το 2022 στο συγκεκριμένο πάρκο, όπου στο παρελθόν έχουν καταγραφεί ανάλογες επιθέσεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα πλησίασε επανειλημμένα το ζώο, φθάνοντας σε απόσταση λιγότερη των τριών μέτρων παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις που υπάρχουν για τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται, ώστε τα άγρια ζώα να μην αισθανθούν ότι απειλούνται.

Η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα (30/5) στην περιοχή Black Sand Basin. Την ώρα που ο βίσωνας τρύπησε με τα κέρατά του τη γυναίκα και την πέταξε στον αέρα, σε απόσταση 25 μέτρων περνούσαν δύο ακόμη άτομα, τα οποία όμως το ζώο δεν τα πείραξε.

Επίθεση βίσονα στις ΗΠΑ: Οι προειδοποιήσεις των αρχών

Οι υπάλληλοι του πάρκου έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι κοντινές συναντήσεις με ζώα, όπως βίσονες, αρκούδες και λύκοι πρέπει να αποφεύγονται.

«Τα άγρια ζώα στο Εθνικό Πάρκο  είναι άγρια και μπορεί να είναι επικίνδυνα όταν τα πλησιάζει κανείς» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Και προστίθεται: «Όταν ένα ζώο βρίσκεται κοντά σε ένα κάμπινγκ, ένα μονοπάτι, έναν πεζόδρομο, ένα πάρκινγκ ή σε μια ανεπτυγμένη περιοχή, δώστε του χώρο».

Προς αυτήν την κατεύθυνση οι ιθύνοντες το εθνικό πάρκο Yellowstone καλούν τους επισκέπτες να τηρούν απόσταση μεγαλύτερη των 25 μέτρων από βίσονες και ελάφια και τουλάχιστον 100 μέτρων από λύκους και αρκούδες.

Οι βίσονες μπορούν να φθάσουν σε ύψος τα δύο μέτρα. Ζυγίζουν δύο τόνους και τρέχουν τρεις φορές πιο γρήγορα απο τον άνθρωπο. Τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί επιθέσεις σε ανθρώπους από βίσονες στο πάρκο Yellowstone.

Η τρομακτική επίθεση βίσονα σε γυναίκα στο εθνικό πάρκο Yellowstone το 2020

Το 2020 τον γύρο του διαδικτύου είχε κάνει ένα βίντεο από την επίθεση βίσονα σε ηλικιωμένη γυναίκα.

Η 72χρονη βρισκόταν στο εθνικό πάρκο Yellowstone στις ΗΠΑ, όταν πλησίασε επανειλημμένα τον βίσονα, μπαίνοντας μάλιστα στο οπτικό του πεδίο. Κάποια στιγμή ο βίσονας γύρισε και της επιτέθηκε.

Woman gored by bison at Yellowstone National Park

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ