1821 Digital Gallery

Τζόνσον: Κατανοώ την αγανάκτηση αλλά δεν παραιτούμαι

Ο Μπόρις Τζόνσον © EPA
Ο Μπόρις Μπέκερ © ΕPA Pool
Τι αναφέρει το πόρισμα του «partygate»
  • A-
  • A+
0
Ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος για τα πάρτι στην Ντάουνιγκ Στριτ αλλά δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι τα όρια μεταξύ εργασίας και κοινωνικών συναθροίσεων ήταν συγκεχυμένα, αλλά επέμεινε ότι έκτοτε έχει κάνει αλλαγές στη δομή λειτουργίας της Ντάουνινγκ Στριτ και ότι ο ίδιος «έχει πάρει το μάθημά του», απορρίπτοντας τις φωνές για παραίτησή του.

«Κατανοώ την αγανάκτηση και το θυμό... αλλά πιστεύω συντριπτικά ότι καθήκον μου είναι να συνεχίσω να αντιμετωπίζω τις μεγάλες προκλήσεις», είπε ο κ. Τζόνσον αναφερόμενος στο αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, στην προσπάθεια ανάκαμψης από την πανδημία, στον πόλεμο του Πούτιν και στο πρωτόκολλο Βόρειας Ιρλανδίας του Brexit.

Η δημοσίευση εδώ και μήνες των στοιχείων για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ στα μέσα ενημέρωσης ανάγκασαν τον Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει τελικά κάποιου είδους συγγνώμη, να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στο πρωθυπουργικό γραφείο και να προσπαθήσει να αλλάξει την ατζέντα και να ανακτήσει το χαμένο του κύρος. Αλλά δεν κατόρθωσε να σταματήσει τις φωνές που ζητούν την παραίτησή του, ειδικά αν αποδειχθεί ότι παραπλάνησε το Κοινοβούλιο.

Partygate: Άφθονο αλκοόλ και καβγάδες στη Ντάουνινγκ Στριτ - Τι αναφέρει το πόρισμα

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ένας καυγάς και η αδιαθεσία μίας από τις συμμετέχουσες είναι τα χαρακτηριστικά ενός από τα επίμαχα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2020, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα των αρχών της Βρετανίας.

Σχετικα
Ο Στάνλεϊ Τζόνσον για τα Γλυπτά του Παρθενώνα - Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ν. Πηλίου
Ο Στάνλεϊ Τζόνσον για τα Γλυπτά του Παρθενώνα - Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ν. Πηλίου

«Η γιορτή διήρκεσε αρκετές ώρες. Υπήρξε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από ορισμένα άτομα. Μία γυναίκα αρρώστησε. Σημειώθηκε και ελαφρύς διαπληκτισμός μεταξύ δύο άλλων ατόμων», αναφέρεται στο κείμενο του πορίσματος για το σκάνδαλο Partygate, το οποίο ενδεχομένως να εντείνει την πίεση επί του Bρετανού πρωθυπουργού για να παραιτηθεί.

Τα πάρτι που παραβίασαν τους κανόνες του lockdown για την πανδημία στην Ντάουνινγκ Στριτ υπολείπονται των αναμενόμενων υψηλών απαιτήσεων, αλλά δεν απηχούν την κυρίαρχη κουλτούρα της διακυβέρνησης εκείνη την χρονική στιγμή, συμπεραίνει η έκθεση που συνοψίζει τα πορίσματα της έρευνας, την οποία διενήργησε η ανώτατη δημόσια λειτουργός Σου Γκρέι.

«Πολλοί θα είναι αναστατωμένοι από το γεγονός ότι τέτοιου είδους συμπεριφορά επιδείχθηκε σε τέτοια κλίμακα στην καρδιά της Κυβέρνησης. Το κοινό έχει το δικαίωμα να έχει τις υψηλότερες απαιτήσεις συμπεριφοράς σε τέτοιους χώρους και είναι σαφές πως ό,τι συνέβη υπολείπεται αυτών των απαιτήσεων», αναφέρεται στην έκθεση.

Σχετικα
Ο Μπόρις Τζόνσον υπεβλήθη σήμερα σε χειρουργική επέμβαση
Ο Μπόρις Τζόνσον υπεβλήθη σήμερα σε χειρουργική επέμβαση

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5