Κοσμος

Ο Πενς «πρόδωσε» τον Τραμπ και στηρίζει άλλον υποψήφιο

Βρέθηκε σε προεκλογική συγκέντρωσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάικ Πενς
Ο Μάικ Πενς © EPA/David T. Foster III

Ο Μάικ Πενς ζήτησε από τους Ρεπουμπλικάνους να επικεντρώσουν την προσοχή τους στο μέλλον, υποστηρίζοντας έναν άσπονδο εσωκομματικό εχθρό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς συμμετείχε το βράδυ της Δευτέρας στην προεκλογική εκστρατεία ενός από τους άσπονδους εχθρούς του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στον προκριματικό εκλογικό κύκλο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη θέση του κυβερνήτη της πολιτείας της Τζόρτζια, παροτρύνοντας τους ψηφοφόρους να μην παραμείνουν προσκολλημένοι στο παρελθόν.

Πριν από τη σημερινή ψηφοφορία, ο Πενς δεν άσκησε άμεση κριτική στον Τραμπ στην ομιλία του υπέρ του σημερινού κυβερνήτη Μπράιαν Κεμπ, ούτε ανέφερε το όνομα του πρώην γερουσιαστή Ντέιβιντ Περντού, τον οποίο υποστηρίζει ο Τραμπ στην αναφερόμενη εσωκομματική αναμέτρηση.

“Οι εκλογές είναι για το μέλλον. Υπάρχουν αυτοί που επιθυμούν να κάνουν αυτές τις εκλογές να αναφέρονται στο παρελθόν,” είπε ο Πενς μιλώντας στο υπόστεγο ενός αεροδρομίου σε ένα πλήθος αρκετών δεκάδων υποστηρικτών. “Όταν θα πείτε ναι στον κυβερνήτη Μπράιαν Κεμπ αύριο (σήμερα, Τρίτη) θα στείλετε ένα εκκωφαντικό μήνυμα σε όλη την Αμερική, ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι το κόμμα του μέλλοντος,” τόνισε ο Πενς.

Ο Κεμπ δεν συμμορφώθηκε με την απαίτηση του Τραμπ για την ανατροπή του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά, ο σημερινός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κέρδισε με μικρή διαφορά στην αναφερόμενη πολιτεία. Η ανυπακοή του Κεμπ στις επιθυμίες του Τραμπ τον κατέστησε έναν άμεσο στόχο για τις φραστικές επιθέσεις του πρώην προέδρου.

Η υποστήριξη του Τραμπ στον Περντού είναι μία από τις πιο επικίνδυνες και περισσότερο προβεβλημένες επιλογές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, μεταξύ των περισσότερων από 190 περιπτώσεων που έχει εκφράσει τη δημόσια υποστήριξή του, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο στις 8 Νοεμβρίου. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Κεμπ βρίσκεται αρκετά μπροστά από τον Περντού.

Ο Τραμπ επιδιώκει να κάνει επίδειξη της πολιτικής επιρροής του, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι επιλέγουν τους υποψηφίους τους για τις αναφερόμενες εκλογές, οι οποίες θα κρίνουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, αλλά και μερικές έδρες σε πολιτειακά νομοθετικά σώματα.

“Βρισκόμαστε σε μάχη για την ψυχή της πολιτείας μας. Δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο το αύριο,” δήλωσε χθες ο Κεμπ.

Ο Πενς και ο Κεμπ σχολίασαν θετικά τις πολιτικές τις κυβέρνησης Τραμπ και επιτέθηκαν στη Δημοκρατική Στέισι Έιμπραμς, μία ακτιβίστρια των εκλογικών δικαιωμάτων, που έχει ηγηθεί της μειοψηφίας στην πολιτειακή Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία αναμένεται να έρθει σε σύγκρουση με τον Κεμπ, σε μία επανάληψη της πολιτικής πραγματικότητας του 2018.

"Ο Μπράιαν Κεμπ νίκησε την Στέισι Έιμπραμς πριν από τέσσερα χρόνια με την υποστήριξή σας. Ο Μπράιαν Κεμπ θα το κάνει και πάλι,” τόνισε ο Πενς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ