Κοσμος

Ρωσία: Αποχωρούν και τα Starbucks μετά από 15 χρόνια παρουσίας

Ενώ η McDonald's κατέβασε τις Χρυσές Αψίδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Starbucks © StockSnap/Pixabay
Starbucks © StockSnap/Pixabay

H αλυσίδα καφέ Starbucks έγινε η τελευταία εταιρεία που αποχωρεί από την Ρωσία μετά την McDonald's και άλλες μεγάλες αλυσίδες.

Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας στη Ρωσία, η Starbucks θα αποχωρήσει από την αγορά, όπως ήδη έχουν κάνει η McDonald's, η Exxon Mobil και η British American Tobacco που αποσύρονται εντελώς από τη χώρα.

Ο «γίγαντας» του καφέ που διαθέτει 130 σημεία στη χώρα, τα οποία αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 1% των ετήσιων εσόδων, δήλωσε ότι θα πληρώσει τους σχεδόν 2.000 Ρώσους εργαζομένους της για έξι μήνες και θα τους βοηθήσει να μεταβούν σε νέες ευκαιρίες εκτός της αλυσίδας καφέ.

Με φόντο τα παραπάνω, εργάτες απομάκρυναν σήμερα τις εμβληματικές ‘Χρυσές Αψίδες’ από εστιατόριο των McDonald's βόρεια της Μόσχας, σύμβολο της εταιρίας, στην πρώτη φάση στην αλλαγή επωνυμίας της αλυσίδας ταχυφαγείων που ξεκίνησε στη Ρωσία μερικές ημέρες αφού η εταιρία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αποχωρήσει από τη χώρα.

Η μεγαλύτερη στον κόσμο αλυσίδα ταχυφαγείων πουλά τα εστιατόριά της στη Ρωσία σε έναν από τους τοπικούς δικαιοδόχους της, που θα τα λειτουργήσει υπό νέα επωνυμία που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, δίνοντας τέλος σε τρεις και πλέον δεκαετίες παρουσίας στη χώρα.

Οι κίτρινες αψίδες βρίσκονταν έξω από το εστιατόριο στο Κίμκι, μια πόλη έξω από τη Μόσχα. Δεν ήταν σαφές εάν και σε άλλα καταστήματα στη χώρα είχαν ξεκινήσει οι εργασίες για την απομάκρυνση του σήματος της εταιρίας.

Η McDonald's αποφάσισε τον Μάρτιο να κλείσει τα εστιατόριά της στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του καταστήματος στην πλατεία Πούσκιν στο κέντρο της Μόσχας. Η αποχώρηση της McDonald's είναι μια από τις πλέον προβεβλημένες αποχωρήσεις εταιριών από τη χώρα, ως απάντηση σε αυτό που η Ρωσία χαρακτηρίζει ‘ειδική επιχείρηση’ στη γειτονική Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ