Κοσμος

Οι ΗΠΑ εξετάζουν την αποστολή πεζοναυτών στην πρεσβεία τους στο Κίεβο

Σύμφωνα με την Wall Street Journal

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρεσβεία ΗΠΑ στο Κίεβο
Πρεσβεία ΗΠΑ στο Κίεβο © ΕPA Pool

Aμερικανοί αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής ειδικών δυνάμεων στο Κίεβο για την ασφάλεια της πρεσβείας τους.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής ειδικών δυνάμεων στο Κίεβο για την ασφάλεια της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία επαναλειτούργησε προ ημερών.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, μέχρι στιγμής δεν έχει διατυπωθεί επισήμως τέτοιο αίτημα στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Μαρκ Μίλεϊ.

Υπενθυμίζεται πως Αμερικανοί διπλωμάτες αποχώρησαν από την πρεσβεία της ουκρανικής πρωτεύουσας περίπου δύο εβδομάδες πριν η Ρωσία εξαπολύσει την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, μεταφέροντας ορισμένες από τις υπηρεσίες της πρεσβείας στη δυτική πόλη Λβιβ, πριν εγκατασταθούν τελικά στη γειτονική Πολωνία.

Αυτή τη στιγμή, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο φυλάσσεται από την Υπηρεσία Διπλωματικής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αν εγκριθεί μια τέτοια πρόταση, οι Αμερικανοί στρατιώτες θα ασχοληθούν μόνο με την προστασία της πρεσβείας, τονίζει η Wall Street Journal. Αμερικανοί πεζοναύτες συνήθως φρουρούν τις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο. «Ενδεχόμενη παρουσία δυνάμεων στην Ουκρανία θα σήμαινε κλιμάκωση από τις αρχικές δηλώσεις Μπάιντεν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία», σημειώνει η εφημερίδα.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου είχε δηλώσει στις 19 Μαΐου ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είναι έτοιμο να συζητήσει με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το θέμα της ενίσχυσης της ασφάλειας της αμερικανικής πρεσβείας στην ουκρανική πρωτεύουσα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ