Κοσμος

HSBC: Αναστολή σε υψηλόβαθμο στέλεχος γιατί αποκάλεσε «παλαβούς» όσους λένε για κλιματική αλλαγή

Τον «άδειασαν» άμεσα ο CEO και ο πρόεδρος της τράπεζας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η HSBC απολύει ανώτατο στέλεχος επειδή θεωρεί υπερβολικό τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής
HSBC - Hong Kong © ΕPA Pool

H HSBC φέρεται να έθεσε σε αναστολή εργασίας διευθυντικό στέλεχος, που κατηγόρησε όσους αναφέρονται στην κλιματική αλλαγή ως «μεγάλο κίνδυνο»

H HSBC φέρεται να έθεσε σε αναστολή εργασίας διευθυντικό στέλεχος, που κατηγόρησε κεντρικούς τραπεζίτες και άλλους αξιωματούχους ότι υπερβάλλουν σχετικά με τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους που πηγάζουν από την κλιματική αλλαγή. 

Την περασμένη εβδομάδα ο Στιούαρτ Κερκ, επικεφαλής της ομάδας υπεύθυνων επενδύσεων, είπε: «Υπάρχει πάντα κάποιος παλαβός που λέει για το τέλος του κόσμου». Κατά τη διάρκεια της 15λεπτης ομιλίας στο FT Moral Money Summit, ο Kέρκ είπε «Η κλιματική αλλαγή δεν είναι ένας οικονομικός κίνδυνος για τον οποίο πρέπει να ανησυχούμε».

Μέσα στο Σαββατοκύριακο το αφεντικό της HSBC, Νόελ Κουίν, έγραψε σε ανάρτησή του ότι δεν συμφωνεί «καθόλου» με το σχόλιο αυτό. Δεν υπήρξε κάποια άλλη επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, ενώ ο  Νούνο Μάτος, διευθύνων σύμβουλος για τον πλούτο και την προσωπική τραπεζική στην HSBC, δήλωσε ότι «συμφωνεί πλήρως» με τον κ. Κουίν και ότι «η μετάβαση στο καθαρό μηδέν είναι υψίστης σημασίας για εμάς».

Σύμφωνα με τους Financial Times που πρώτοι μετέδωσαν την είδηση, έχει ανοίξει εσωτερική έρευνα για την επίμαχη ομιλία του Κερκ και όσο αυτή είναι σε εξέλιξη ο ίδιος δεν θα ασκεί τα καθήκοντά του. Σημειώνεται ότι η θέση του είχε άμεση σχέση με την εξέταση των επιπτώσεων που έχουν οι επενδύσεις της HSBC (ή εκείνες που χρηματοδοτεί) σε περιβαλλοντικό, κοινωνικό επίπεδο και επίπεδο διακυβέρνησης. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ