Κοσμος

Ο Πούτιν στέλνει τα τανκς «terminator» στην Ουκρανία

Kαθώς αφανίζουν τα ρωσικά τανκς οι πύραυλοι των Ουκρανών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανικές Υπηρεσίες: Τα θηριώδη BMPT Terminator έστειλε ο Πούτιν στο Ντονμπάς!
Τα τανκ «terminator» © Twitter

Το «Terminator» είναι ένα βαριά τεθωρακισμένο όχημα μάχης φέρεται να στέλνει η Ρωσία στην Ουκρανία δεδομένου ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το οπλοστάσιό τους οι Ρώσοι, μια διμοιρία στρατιωτικών οχημάτων Terminator αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε μάχη στο Ντονμπάς.

Τα BMPT – ή οχήματα μάχης υποστήριξης αρμάτων όπως έχουν χαρακτηριστεί – εθεάθησαν κοντά στο Σεβεροντονέτσκ στην περιοχή Λουγκάνσκ, αναφέρουν οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες. 

«Η περιοχή Σεβεροντονέτσκ παραμένει μια από τις άμεσες τακτικές προτεραιότητες της Ρωσίας. Ωστόσο, με το πολύ δέκα Terminators που έχουν αναπτυχθεί, είναι απίθανο να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην εκστρατεία», εκτιμούν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Βρετανικού ΥΠΑΜ.

Ta τανκ αυτά δεν ρομπότ αλλά θηριώδη τεθωρακισμένα τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για την διεξαγωγή μαχών μέσα σε κατοικημένες πόλεις και για την κατάληψη αστικών περιοχών.

Η ανάπτυξη του Terminator ξεκίνησε πριν από περίπου τριάντα χρόνια, μετά την πρώτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Τσετσενία, στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Αυτό το τεθωρακισμένο, που είναι επίσης γνωστό με την τεχνική του ονομασία BMPT-72, κατασκευάστηκε επίσης για να είναι ο «σωματοφύλακας» και υποστηρικτής άλλων κλασικών αρμάτων μάχης . Είναι το μόνο όχημα στον κόσμο που έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτό το είδος αποστολής.

Το ΒΜΡΤ είναι εξοπλισμένο με εκτοξευτές χειροβομβίδων, αντιαρματικά συστήματα και φορητά όπλα και ονομάστηκε Terminator από τους κατασκευαστές του “Uralvagonzavod”.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ