Κοσμος

New York Times: Ρώσοι στρατιώτες οδηγούν Ουκρανούς προς εκτέλεση στη Μπούκα

Στο φως της δημοσιότητας νέο οπτικό υλικό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπούκα: Ρώσοι στρατιώτες οδηγούν Ουκρανούς προς εκτέλεση
Μπούκα: Ρώσοι στρατιώτες οδηγούν Ουκρανούς προς εκτέλεση © Twitter/New York Times

Οι New York Times δημοσιεύουν εικόνες που δείχνουν πώς εκτελέστηκαν Ουκρανοί στην πόλη Μπούκα.

Η θηριωδία της Μπούκα καταγράφεται σε βίντεο που δημοσιεύουν οι New York Times με μαζικές εκτελέσεις Ουκρανών που φέρεται να έγιναν την 4η Μαρτίου.

Στο πρώτο βίντεο που δημοσιεύουν οι NYT, Ρώσοι στρατιώτες εντοπίζουν εννέα άνδρες που ήταν στην πολιτοφυλακή της Ουκρανίας και τους οδηγούν για εκτέλεση. Κάποιοι από τους Ουκρανούς αιχμαλώτους κρατούν τις ζώνες των μπροστινών τους και άλλοι έχουν τα χέρια τους στα κεφάλια τους. «Πηγαίνετε δεξιά, σκυλιά» ακούγεται να τους διατάζει ένας από τους Ρώσους στρατιώτες.

«Οι όμηροι είναι ξαπλωμένοι εκεί, δίπλα στον φράχτη», ακούγεται να λέει ο εικονολήπτης ενός από τα τρία βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times.

«Ένα, δύο, τρία, σίγουρα, τέσσερα, πέντε, έξι»  μετράει κάποιος. «Συνολικά κρατούνται εννέα άτομα», και σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα «οι όμηροι αναγκάζονται να πέσουν στο έδαφος, συμπεριλαμβανομένου ενός που φορά ένα χαρακτηριστικό, φωτεινό μπλε φούτερ με κουκούλα».

Το βίντεο κόβεται, αλλά η εφημερίδα επικαλούμενη οκτώ μάρτυρες γράφει τι συνέβη στη συνέχεια: «Στρατιώτες πήραν τους άνδρες σε κτήριο γραφείων που είχαν καταλάβει οι Ρώσοι και το είχαν μετατρέψει σε αυτοσχέδια βάση. Ακούστηκαν πυροβολισμοί. Οι αιχμάλωτοι δεν επέστρεψαν».

Το τρίτο βίντεο που φέρει ημερομηνία 5 Μαρτίου, επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων και έδειχνε τα πτώματα να κείτονται στο έδαφος δίπλα στο κτήριο γραφείων στην οδό Yablunska 144.  Εικόνες από κάμερα παρακολούθησης απέναντι από την οδό Yablunska 144 έδειξαν Ρώσους αλεξιπτωτιστές να καταλαμβάνουν την Μπούκα, περίπου την ίδια στιγμή που η ομάδα των ανδρών εκτελέστηκε.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές πάνω από 1.200 πτώματα εντοπίστηκαν στην περιοχή του Κιέβου από την ημέρα της ρωσικής εισβολής. Από την πλευρά τους οι Ρώσοι επιμένουν να αρνούνται ότι στόχευαν αμάχους και απορρίπτουν τις κατηγορίες για εκτελέσεις αμάχων σε περιοχές όπως η Μπούκα, λέγοντας ότι είναι κατασκευασμένα στοιχεία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ