Κοσμος

O Έλον Μασκ αρνείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά αεροσυνοδό

«Μου είπε ότι θα μου αγοράσει ένα άλογο εάν του κάνω ερωτικό μασάζ» είπε η γυναίκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ: Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από αεροσυνοδό στο ιδιωτικό του τζετ
Ο Ελον Μάσκ © Getty Images/Ideal Image

O Έλον Μασκ φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά μια αεροσυνοδό της SpaceX και έπειτα να εξαγόρασε τη σιωπή της.

Το Business Insider ανέφερε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η SpaceX του Μασκ πλήρωσε 250.000 δολάρια το 2018 για να διευθετήσει μια αγωγή σεξουαλικής παρενόχλησης από μια ανώνυμη αεροσυνοδό ιδιωτικού αεροσκάφους που κατηγόρησε τον δισεκατομμυριούχο.

Το καταγγελλόμενο περιστατικό φέρεται να συνέβη το 2016, σύμφωνα με γραπτή δήλωση φίλης της αεροσυνοδού, καθώς και emails και άλλα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το Insider.

Η αεροσυνοδός αρνήθηκε να κάνει μασάζ στον Mασκ σε επίμαχα σημεία και λίγο καιρό αργότερα είδε μείωση στον αριθμό των πτήσεων που αναλάμβανε. Όπως υποστηρίζει η αεροσυνοδός, ο Μασκ «της έδειξε τα γεννητικά του όργανα» και στη συνέχεια «την άγγιξε και προσφέρθηκε να της αγοράσει ένα άλογο αν «έκανε περισσότερα», αναφερόμενος στην εκτέλεση σεξουαλικών πράξεων».

Το 2018 προσέλαβε δικηγόρο και έκανε επίσημα παράπονο στο τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας. Aκολούθησε διαδικασία διαμεσολάβησης, κατά την οποία ήταν παρών και ο ίδιος ο Μασκ.

Τελικά, η υπόθεση δεν πήγε ποτέ στο δικαστήριο, καθώς η αεροσυνοδός δέχτηκε να λάβει το ποσό των 250.000 δολαρίων με αντάλλαγμα τη σιωπή της και τη δέσμευση ότι δεν θα προχωρήσει σε μήνυση. Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του νομικού τμήματος της SpaceX , Κρίστοφερ Καρντάσι , δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα δηλώνοντας στο Business Insider: «Δεν πρόκειται να σχολιάσω καμία συμφωνία διακανονισμού», τόνισε.

Ωστόσο, ο Μασκ πέρασε στην αντεπίθεση διαψεύδοντας χθες το βράδυ τους ισχυρισμούς αυτούς στο Twitter. Θεωρεί ότι το θέμα «είναι πολιτικά υποκινούμενο» και το χαρακτήρισε «ποταπό».  Πιστεύει ότι οι κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης που αποκαλύφθηκαν χθες από το Insider ήταν μία «απεχθής» επίθεση με πολιτικό κίνητρο εν μέσω της εξαγοράς του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Ωστόσο, ο Μασκ πέρασε στην αντεπίθεση διαψεύδοντας χθες το βράδυ τους ισχυρισμούς αυτούς στο Twitter. Θεωρεί ότι το θέμα «είναι πολιτικά υποκινούμενο» και το χαρακτήρισε «ποταπό». Πιστεύει ότι οι κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης που αποκαλύφθηκαν χθες από το Insider ήταν μία «απεχθής» επίθεση με πολιτικό κίνητρο εν μέσω της εξαγοράς του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ