Κοσμος

ΗΠΑ: Οι άνδρες ψάχνουν πληροφορίες για αγγειεκτομή υπό την απειλή της απαγόρευσης των αμβλώσεων

Τι είναι αυτή η διαδικασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ανδρική στείρωση
Άνδρας στον γιατρό © Pixabay

Το ενδεχόμενο απαγόρευσης του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει ερωτηματικά και στον ανδρικό πληθυσμό.

Η διαρροή ενός σχεδίου γνωμοδότησης του Ανώτατου Δικαστηρίου που θα ανέτρεπε την υπόθεση Roe v. Wade δηλαδή το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών σε ομοσπονδιακό επίπεδο στις ΗΠΑ να επιλέξουν την άμβλωση προκάλεσε αφενός σοκ και αφετέρου ενδιαφέρον στους άνδρες για τον τρόπο που μπορούν οι ίδιοι «προστατευτούν». 

Τα δεδομένα του Google Trends, όπως αναφέρει η Houston Chronicle, δείχνουν ότι οι αναζητήσεις για τη λέξη «vasectomy» (αγγειεκτομή) αυξήθηκαν κατακόρυφα στο Τέξας στις 3 και 4 Μαΐου, τις δύο πρώτες πλήρεις ημέρες μετά τη δημοσίευση από το Politico ενός αρχικού σχεδίου γνωμοδότησης της πλειοψηφίας που έδειχνε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο ήταν έτοιμο να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο του 1973 που καθιέρωσε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση. Οι αναζητήσεις αυξήθηκαν επίσης στα ύψη και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι αναζητήσεις για τη λέξη αγγειεκτομή αυξάνονται στο Τέξας. Αυξήθηκαν επίσης αμέσως μετά την έναρξη ισχύος του νόμου της πολιτείας που απαγορεύει την άμβλωση μόλις εντοπιστεί καρδιακός παλμός του εμβρύου την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Google Trends.

Τι είναι η αγγειεκτομή

Η αγγειεκτομή είναι μια απλή χειρουργική επέμβαση και αποτελεί μια μορφή αντισύλληψης για τους άνδρες. Είναι πολύ ασφαλής και ιδιαίτερα αποτελεσματική για τη μόνιμη αποτροπή εγκυμοσύνης.

Η αγγειεκτομή είναι μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία ένας χειρούργος κόβει τους σπερματικούς πόρους. Αυτοί οι πόροι μεταφέρουν τα σπερματοζωάρια από τους όρχεις στην ουρήθρα. Ο γιατρός τους κόβει ώστε να μην εκτελούν τη λειτουργία τους πλέον και έτσι τα σπερματοζωάρια παγιδεύονται στους όρχεις χωρίς να μπορούν να διαφύγουν.

Καθώς τα σπερματοζωάρια δε μπορούν να εξέλθουν του ανδρικού σώματος πλέον, ένας άνδρας με αγγειεκτομή δε μπορεί να καταστήσει έγκυο μία γυναίκα. Η μέθοδος είναι αποτελεσματική στο 99,9% των περιπτώσεων και στην ουσία στειρώνει τους άνδρες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ