Κοσμος

Ιάπωνας τζόγαρε όλη την κρατική βοήθεια του χωριού του...κατά λάθος

Τώρα του ζητούν να τα επιστρέψει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Iάπωνας τζόγαρε τα χρήματα του κορωνοιού
Το χωριό Αμπού στην Ιαπωνία © Pixabay

Ιάπωνας στον οποίο εστάλησαν κατά λάθος 46,3 εκατ. γιεν (358.000 δολάρια ΗΠΑ) σε κονδύλια ανακούφισης παραδέχτηκε ότι έπαιξε το ποσό μέσα σε δύο εβδομάδες.

24χρονος στην Ιαπωνία έλαβε στον τραπεζικό του λογαριασμό τα χρήματα που προορίζονταν ως ενίσχυση για την covid-19 για τα 463 νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα του χωριού Αμπού, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Αφού οι τοπικοί αξιωματούχοι συνειδητοποίησαν την γκάφα τους, κατέθεσαν αγωγή στις 12 Μαΐου ζητώντας την άμεση επιστροφή των χρημάτων συν τα δικαστικά έξοδα, αλλά προφανώς δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τον παραλήπτη.

Ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να ζούσε μόνος του και πρόσφατα παραιτήθηκε από τη δουλειά του, συμφώνησε να επιστρέψει τα μετρητά, αλλά στη συνέχεια ισχυρίστηκε, χωρίς εξήγηση, ότι αυτά μετακινήθηκαν από το λογαριασμό του. Τα αρχεία έδειξαν ότι απέσυρε όλα τα χρήματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό μεταξύ 8 και 21 Απριλίου.

Αυτή την εβδομάδα, ο δικηγόρος του δήλωσε ότι είχε παίξει ολόκληρο το ποσό σε διαδικτυακές ιστοσελίδες καζίνο χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο, προσθέτοντας ότι θα ήταν δύσκολο για τον πελάτη του να επιστρέψει τα χρήματα επειδή δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Ο δήμαρχος του Αμπού χαρακτήρισε τις πράξεις του άνδρα ως ασυγχώρητες και δήλωσε ότι η πόλη θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανακτήσει τα χρήματα.

«Ακόμη και αν η πόλη κερδίσει την αγωγή της και επιδιώξει να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία, αν ο άνδρας δεν έχει κανένα, θα είναι δύσκολο να ανακτήσει τα χρήματα», δήλωσε στην Mainichi Shimbun ο Hisashi Sonoda, ομότιμος καθηγητής ποινικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Konan στο Κόμπε.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ