Κοσμος

Όριο 300 λίρων στα Harrods για τους Ρώσους

Mετά τις νέες βρετανικές κυρώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέλος τα ψώνια στο Harrods για τους Ρώσους
Ηarrods - Λονδίνο © ΕPA Pool

Το γνωστό πολυκατάστημα Harrods βάζει όριο αγορών τις 300 λίρες στα προϊόντα πολυτελείας για τους Ρώσους πελάτες.

Οι πελάτες από τη Ρωσία δεν θα μπορούν να αγοράζουν τα πολυτελή κοσμήματα, ρούχα και τσάντες από διάσημους οίκους μόδας, έπιπλα και εξοπλισμό γυμναστηρίου που είναι διαθέσιμα στο πολυκατάστημα Ηarrods.

Το μόνο που ίσως μπορούν να αγοράσουν είναι την πράσινη τσάντα με το σήμα του Harrods και τον Τζέικομπ το αρκουδάκι, η οποία κοστίζει 35 λίρες. Δεν διευκρινίζεται αν δεν θα μπορούν ούτε να τρώνε στο εστιατόριο του Harrods, όπου ένα δείπνο μπορεί να κοστίσει έως και 1.000 λίρες.

Ο λόγος που το Harrods προχωράει σε αυτό το μέτρο είναι οι νέες βρετανικές κυρώσεις που βάζουν στο στόχαστρο τις αγορές και εξαγωγές προϊόντων πολυτελείας (ακριβά αυτοκίνητα, έργα τέχνης, ενδύματα και υποδήματα).

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο το πολυκατάστημα του Λονδίνου είχε βρεθεί στο επίκεντρο της (αρνητικής) δημοσιότητας επειδή συνέχιζε να πουλάει τη ρωσική βότκα Beluga, η οποία κοστίζει παραπάνω από 100 λίρες το μπουκάλι.

Την αποκάλυψη για τα Harrods τότε είχε κάνει ο βουλευτής των Εργατικών Chris Bryant, μιλώντας στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Μάλιστα, ο βουλευτής, ο οποίος υπήρξε έντονος επικριτής της Ρωσίας καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης, ανέφερε στη Daily Mail πως αδυνατεί να πιστέψει πως κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τις συνέπειες.

Απαντώντας εκπρόσωπος του πολυκαταστήματος είπε ότι όλα τα μπουκάλια της Beluga απομακρύνθηκαν από τα ράφια πριν από τουλάχιστον μία εβδομάδα και παρέμεναν σε αποθήκη, προκειμένου να απομακρυνθούν από το μαγαζί. Όταν ένας πελάτης όμως ζήτησε τη βότκα, υπάλληλος την έφερε από την αποθήκη και του την έδωσε. «Αυτό ήταν ένα λάθος και δεν έπρεπε να συμβεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ