Κατοικιδια

Ουκρανία: Προστατευτικά γιλέκα για τον Πατρόν και τους σκύλους ναρκοσυλλέκτες

Μία ελληνική καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά ειδικού προστατευτικού εξοπλισμού, προσφορά στον Πατρόν και τους συναδέλφους του

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Πατρόν βρίσκει νάρκες στην Ουκρανία
Ο Πατρόν, το σκυλάκι στην Ουκρανία που εντοπίζει νάρκες

Ο Πατρόν και τα άλλα σκυλιά στην Ουκρανία σκάβουν σε χωράφια, σε μονοπάτια και παιδικές χαρές, για νάρκες: ένα προστατευτικό γιλέκο είναι απαραίτητο.

Στην πλατφόρμα Go Get Funding τρέχει εδώ και μερικές ημέρες μία καμπάνια που ξεκίνησαν Έλληνες. Αφορά τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού για τους σκύλους στην Ουκρανία που ψάχνουν (και θα συνεχίσουν για καιρό να ψάχνουν…) σε χωράφια, δάση, δρόμους και οπουδήποτε αλλού, νάρκες και οβίδες που δεν έσκασαν.

Οι Ρώσοι, υποχωρώντας, έχουν σπείρει χιλιάδες νάρκες παντού, ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία. Τα ειδικά συνεργεία ήδη έχουν βρει και απενεργοποιήσει πάρα πολλές, όμως η δουλειά βρίσκεται ακόμη στην αρχή της. Και θα κρατήσει πολλούς μήνες, αν όχι χρόνια.

Οι σκύλοι, όπως ο γνωστός σε όλους μας Πατρόν, με την εκπληκτική όσφρησή τους, είναι ιδανικοί για να ξετρυπώνουν τις νάρκες. 

Ο Πατρόν, που το όνομά του στα ουκρανικά σημαίνει «φυσίγγι», είναι ο πιο διάσημος ανιχνευτής ναρκών της Ουκρανίας και, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, από την έναρξη του πολέμου έχει βοηθήσει στον εντοπισμό περισσότερων από 250 ρωσικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Τσερνίχιβ και σε άλλες περιοχές έξω από το Κίεβο. Τη δουλειά τού πυροτεχνουργού την έμαθε από τον ιδιοκτήτη του, Μιχαΐλο Ιλιεφ.

Ο Πατρόν είναι πλέον εθνική μασκότ των Ουκρανών και μάλιστα παρασημοφορήθηκε πριν λίγες μέρες από τον πρόεδρο Ζελένσκι μαζί με άλλους στρατιώτες της πρώτης γραμμής του πολέμου στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

 

 

Κατά τη διάρκεια της βράβευσής του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι με τη βοήθεια του Πατρόν τα παιδιά, που τον έχουν λατρέψει, εκπαιδεύονται σε ειδικά σεμινάρια στο να κατανοούν τους κανόνες ασφαλείας σε περιοχές όπου υπάρχουν νάρκες. Η ενημέρωση των κατοίκων είναι πολύ σημαντική για την προστασία τους από τις θαμμένες νάρκες ξηράς και βόμβες που αφήνουν πίσω τους οι Ρώσοι.

 

Εδώ ο Πατρόν επί τω έργω, όπως τον παρακολουθούμε από τον λογαριασμό του στο Ίνσταγκραμ.

 

 

 


Και εδώ ξεκουράζεται, αποκαμωμένος από τη δουλειά.


Όμως, ακριβώς επειδή τα σκυλιά που κάνουν αυτή τη δουλειά έρχονται σε σχεδόν άμεση επαφή με αυτά τα ύπουλα όπλα, πολύ συχνά κινδυνεύουν από εκρήξεις. Ένας τρόπος για να προστατευτούν είναι τα —πανάκριβα για μία χώρα σε πόλεμο— σχεδόν ολόσωμα γιλέκα, πολύ πιο γερά και ανθεκτικά από αυτό που φοράει σήμερα ο Πατρόν, που ήδη έχουν αποδείξει τη χρησιμότητά τους στο πεδίο. Ο Πατρόν και οι τετράποδοι συνάδελφοί του ΜΠΟΡΟΥΝ να έχουν την καλύτερη δυνατή προστασία.

Οι Ουκρανοί, ένας λαός που έχει αποδείξει πόσο φιλόζωος είναι, χρειάζονται 50 τέτοιες «στολές», συνολικής αξίας 25.000 ευρώ.

Όποιος θέλει, μπορεί να συνεισφέρει εδώ, οποιοδήποτε ποσό, από σήμερα μέχρι και τις 12 Ιουνίου: https://gogetfunding.com/bulletproof-vests-for-ukrainian-army-dogs/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ