Κοσμος

Bρετανία: Σεξουαλική παρενόχληση να αποκαλείς άνδρα...φαλακρό

To επιχείρημα των δικαστών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε πως είναι σεξουαλική παρενόχληση να αποκαλείς άνδρα "φαλακρό"
Φαλακρός άνδρας © Pixabay

Τα σχόλια για το φαλακρό της κεφαλής ενός άνδρα σε χώρο εργασίας, ισοδυναμούν με αυτά για το μέγεθος του γυναικείου στήθους, σύμφωνα με βρετανικό δικαστήριο.

Στη Δικαιοσύνη είχε προσφύγει ο Τόνι Φιν, εργαζόμενος κατά της κατασκευαστικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν για 24 χρόνια. Απολύθηκε τον περασμένο Μάιο, αλλά πήγε στα δικαστήρια επικαλούμενος μια σειρά από συμπεριφορές της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και τη σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στα δικαστικά έγγραφα, ο Φιν ισχυρίζεται ότι τον Ιούλιο του 2019 κατά τη διάρκεια καβγά που είχε ξεσπάσει στους χώρους παραγωγής, ο προϊστάμενος του τον είχε αποκαλέσει «φαλακρό μ...». Πρόσθεσε ότι περισσότερο είχε ενοχληθεί από την 'αγγλοσαξονική γλώσσα', παρά με το σχόλιο για την εμφάνιση του.

Οι δικαστές (και οι τρεις ήταν άνδρες) είπαν ότι «δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η αναφορά με αυτόν τον υποτιμητικό τρόπο ήταν ανεπιθύμητη συμπεριφορά όσον αφορά τον Φιν». Αν και αυτές οι αγοραίες εκφράσεις ήταν συνηθισμένες στο εργασιαικό περιβάλλον, «κατά την κρίση μας» ο επόπτης «ξεπέρασε τα όρια κάνοντας προσωπικές παρατηρήσεις στον ενάγοντα σχετικά με την εμφάνισή του».

Το δικαστήριο ενσωμάτωσε στην απόφαση προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου όπου άνδρας καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση επειδή σχολίασε το μέγεθος του στήθους μιας συναδέλφου του.

«Κατά την κρίση μας, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της λέξης “φαλακρός” αφενός και του προστατευόμενου χαρακτηριστικού του φύλου.  Ο δικηγόρος της εταιρείας σωστά ανέφερε ότι και οι γυναίκες όπως και οι άντρες χάνουν μαλλιά. Παρόλα αυτά, για τα τρία μέλη αυτού του δικαστηρίου, είναι σαφές ότι η απώλεια είναι πολύ πιο συνήθης στους άνδρες απ' ό,τι στις γυναίκες. Και βρίσκουμε πως έχει άμεση σχέση με το φύλο» συνέχισαν.

Ως προς την αποζημίωση που θα πάρει ο Φιν για την άδικη απόλυση του, η σχετική απόφαση θα παρθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ