Κοσμος

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Ραντ Πολ μπλόκαρε την ταχεία αποστολή βοήθειας 40 δισ. δολ. στην Ουκρανία

Παρότι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί εμφανίστηκαν ενωμένοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Φρένο από τον γερουσιαστή Ραντ Πολ στην ταχεία αποστολή βοήθειας 40 δισ. δολ. στην Ουκρανία
Ο Γερουσιαστής Ραντ Πολ © ΕPA Pool

Την αντίθεσή του στην ταχεία αποστολή βοήθειας ύψους 40 δισ. δολ. στην Ουκρανία εξέφρασε ο Αμερικανός ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ.

Την αντίθεσή του στην ταχεία αποστολή βοήθειας ύψους 40 δισ. δολ. στην Ουκρανία εξέφρασε ο Αμερικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ, βάζοντας εμπόδια στην προσπάθεια επιτάχυνσης της διαδικασίας έγκρισης του πακέτου ανθρωπιστικής και στρατιωτικής συνδρομής. 

Παρά το γεγονός ότι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στη Γερουσία των ΗΠΑ ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια σπάνια στιγμή ενότητας την Πέμπτη σε μια προσπάθεια να δώσουν 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την Ουκρανία, η άρνηση του Πολ συνιστά σημαντικό πισωγύρισμα.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από Κεντάκι, ο οποίος γενικά αντιτίθεται σε αμερικανικές δαπάνες για βοήθεια σε άλλες χώρες, ανέφερε ότι έχει δώσει όρκο στο σύνταγμα των ΗΠΑ και όχι σε ξένα έθνη. «Δεν μπορούμε να σώσουμε την Ουκρανία καταδικάζοντας την οικονομία των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ο πρώην επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών, Μιτς Μακόνελ συνάδελφος του Πολ, γερουσιαστής από το Κεντάκι, ανέφερε: «Η Ουκρανία δεν μας ζητά να πολεμήσουμε αυτόν τον πόλεμο. Ζητούν μόνο τους πόρους που χρειάζονται για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους απέναντι σε αυτή τη διαταραγμένη εισβολή. Και χρειάζονται αυτή τη βοήθεια αυτή τη στιγμή».

 

Η Γερουσία αναμένεται να εγκρίνει το πακέτο βοήθειας, αλλά οι αντιρρήσεις του κ. Πολ θα καθυστερήσουν την ψηφοφορία τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Ο Πολ είχε μπλοκάρει και μια άλλη νομοθετική πρωτοβουλία τον Φεβρουάριο ώστε να εξασφαλίσει ότι οι ΗΠΑ δεν θα έστελναν στρατιώτες στην Ουκρανία σε καμία περίπτωση. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ