Κοσμος

Μαριούπολη: Καρέ καρέ οι μάχες μέσα στο εργοστάσιο Αζόφσταλ (βίντεο)

Ουκρανοί στρατιώτες συνεχίζουν να αντιστέκονται και να πολεμούν τους Ρώσους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σφοδρές μάχες στο εργοστάσιο Αζόφσταλ στη Μαριούπολη
Σφοδρές μάχες στο εργοστάσιο Αζόφσταλ στη Μαριούπολη © YouTube/Telegraph

Βίντεο από τη Μαριούπολη με τις μάχες στο εργοστάσιο Αζόφσταλ ανάμεσα στους Ουκρανούς μαχητές και τους Ρώσους στρατιώτες.

Βίντεο με τις σκληρές μάχες που διεξάγονται στο εργοστάσιο Αζόφσταλ στη Μαριούπολη έδωσαν στη δημοσιότητα Ουκρανοί. Η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» δημοσιεύει το βίντεο που δείχνει καρέ καρέ τις συγκρούσεις ανάμεσα στον ρωσικό στρατό και τους τελευταίους Ουκρανούς μαχητές που συνεχίζουν να αντιστέκονται.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ακούγονται ισχυρές εκρήξεις, καθώς το ρωσικό πυροβολικό δεν σταματά να σφυροκοπά θέσεις των Ουκρανών, οι οποίοι συνεχίζουν να πολεμούν ηρωικά.

Ukraine's Azov Regiment releases footage of fighting in Mariupol's steelworks

Νέες διαπραγματεύσεις για το πώς θα αποχωρήσουν οι Ουκρανοί μαχητές από το εργοστάσιο Αζόφσταλ

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι άρχισε νέος γύρος συνομιλιών για την απομάκρυνση Ουκρανών μαχητών από τη χαλυβουργία Αζόφσταλ στη Μαριούπολη.

«Αρχίσαμε νέο γύρο διαπραγματεύσεων» διαβεβαίωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, η Ιρίνα Βέρεστσουκ, σύμφωνα με την εφημερίδα Ουκραΐνσκα Πράντα. Όπως είπε, έχει δοθεί οδηγία να διαπραγματευτούν με τη ρωσική πλευρά ο ΟΗΕ και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ενώ μεσολαβητικό ρόλο έχει αναλάβει η Τουρκία.

«Θα θέλαμε να υπογραφτεί συμφωνία για το πώς θα προχωρήσει η απομάκρυνσή τους από την Αζόφσταλ. Είμαστε έτοιμοι να την υπογράψουμε» ξεκαθάρισε η κα Βέρεστσουκ. Και εξήγησε ότι η εκκένωση από το εργοστάσιο στη Μαριούπολη θα γίνει σε στάδια. «Η πρώτη προτεραιότητα είναι να διασωθούν 38 Ουκρανοί στρατιωτικοί που έχουν τραυματιστεί πιο σοβαρά» ανέφερε επίσης.

Στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για «ανταλλαγή Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου με τους Ουκρανούς τραυματίες».

Μέχρι στιγμής η Ρωσία αρνείται να επιτρέψει την απομάκρυνση Ουκρανών στρατιωτών από τη χαλυβουργία Αζόφσταλ στη Μαριούπολη, απαιτώντας την άμεση παράδοσή τους. Οι Ουκρανοί μαχητές απορρίπτουν την παράδοση, επισημαίνοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση είναι καταδικασμένοι σε θάνατο, καθώς οι Ρώσοι θα προχωρήσουν σε αντίποινα για τη λυσσαλέα αντίσταση που αντιμετωπίζουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ