Κοσμος

Ο Μεντβέντεφ απειλεί ξανά τη Φινλανδία - Η αναφορά για πυρηνικό πόλεμο

Γιατί κατηγορεί τη Δύση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απειλεί τη Φινλανδία που επιθυμεί πλέον να μπει στο ΝΑΤΟ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απειλεί τη Φινλανδία που επιθυμεί πλέον να μπει στο ΝΑΤΟ © EPA/YANDER ZAMORA

Τη Φινλανδία και τη Δύση απειλεί ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η απόφαση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και η αναφορά του Ρώσου αξιωματούχου στον πυρηνικό πόλεμο.

Νέες απειλές εξαπολύει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την ιστορική ανακοίνωση της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η ηγεσία της σκανδιναβικής χώρας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 ότι η Φινλανδία θα υποβάλει αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ «χωρίς καθυστέρηση», την ώρα που η Σουηδία εξετάζει σοβαρά να προχωρήσει στην ίδια κίνηση.

Με ανάρτησή του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου, επισημαίνοντας ότι «αυτό θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο για όλους».

Μεντβέντεφ για Φινλανδία στο ΝΑΤΟ: «Η Δύση συνεχίζει τον πόλεμο δι' αντιπροσώπων»

«Στο πλαίσιο του "πολέμου δι’ αντιπροσώπων" (proxy war) που έχουν εξαπολύσει οι Δυτικές χώρες με τη Ρωσία, θέλω να διατυπώσω για άλλη μια φορά με μεγάλη σαφήνεια πράγματα που είναι ήδη τόσο προφανή σε όλους τους λογικούς ανθρώπους:

  1. Η προμήθεια της Ουκρανίας από τις χώρες του ΝΑΤΟ με όπλα, η εκπαίδευση των στρατευμάτων της να χρησιμοποιούν δυτικό εξοπλισμό, η αποστολή μισθοφόρων και η διεξαγωγή ασκήσεων από τις χώρες της Συμμαχίας κοντά στα σύνορά μας αυξάνουν την πιθανότητα μιας άμεσης και ανοιχτής σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας αντί για τον "πόλεμο δι' αντιπροσώπων" τους.
  2. Μια τέτοια σύγκρουση ενέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε έναν ολοκληρωμένο πυρηνικό πόλεμο.
  3. Αυτό θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο για όλους».

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, κάλεσε τη Δύση «να μη λέει ψέματα στον εαυτό της και στους άλλους» και «να μην πνίγεται από το σάλιο της στους παροξυσμούς της ρωσοφοβίας».

Τα πυρηνικά της Ρωσίας - Πόσες πυρηνικές κεφαλές διαθέτει στο οπλοστάσιό της

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο, καθώς διατηρεί στο οπλοστάσιό της τον μεγαλύτερο αριθμό πυρηνικών κεφαλών: 6.257 συνολικά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία είναι διαθέσιμα.

Η χώρα ακολουθείται από τις ΗΠΑ οι οποίες, μαζί με τις συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, Γαλλία και Βρετανία, κατέχουν 6.065 πυρηνικές κεφαλές.

Σημειώνεται ότι η Σοβιετική Ένωση έχει δοκιμάσει την ισχυρότερη ατομική βόμβα που πυροδοτήθηκε ποτέ, την Tsar Bomba. Ήταν 3.333 φορές πιο ισχυρή από το «Little Boy», την ατομική βόμβα που έριξαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας τον Αύγουστο του 1945. Η «Tsar Bomba» πυροδοτήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1961 σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της νήσου Σέβερνι στον Αρκτικό Κύκλο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ