Κοσμος

Ρώσοι στο Χάρκοβο βομβάρδισαν αυτοκινητοπομπή με αμάχους (βίντεο) ​

Τουλάχιστον 4 νεκροί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτοκινητοπομπή με αμάχους χτύπησαν οι Ρώσοι στο Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία
Αυτοκινητοπομπή με αμάχους χτύπησαν οι Ρώσοι στο Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία © YouTube/The Telegraph

Στο Χάρκοβο, στην Ανατολική Ουκρανία, αυτοκινητοπομπή με αμάχους δέχτηκε επίθεση από Ρώσους στρατιώτες, την ώρα που εγκατέλειπαν την περιοχή.

Στην Ανατολική Ουκρανία ρωσικό άρμα μάχης και μονάδα πυροβολικού έβαλαν στο στόχαστρο αυτοκινητοπομπή με αμάχους, οι οποίοι προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το Χάρκοβο. Στις εικόνες που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», φαίνεται ένα από τα αυτοκίνητα να έχει τιναχτεί στον αέρα, την ώρα που άλλα οχήματα έχουν «γαζωθεί» από τις σφαίρες.

Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος συνεχίζεται, με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να εκτιμούν ότι o Πούτιν είναι έτοιμος για παρατεταμένη σύγκρουση, μεταφέροντας τις πολεμικές επιχειρήσεις μέχρι τη Μολδαβία και συγκεκριμένα την αποσχισθείσα Υπερδνειστερία.

Ukraine: Civilians and children killed as they attempt to evacuate Kharkiv

Ζελένσκι: Οι Ουκρανοί στο Χάρκοβο πολεμούν γενναία τους Ρώσους εισβολείς

Εν τω μεταξύ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξήρε αργά το βράδυ χθες, Τρίτη 10 Μαΐου, την «υπεράνθρωπη προσπάθεια» του ουκρανικού στρατού, που συνεχίζει να μάχεται τους Ρώσους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Είμαι ευγνώμων σε όλους τους υπερασπιστές μας, που αντιστέκονται και δείχνουν αληθινά υπεράνθρωπη δύναμη για να διώξουν τον στρατό των εισβολέων» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι η Ουκρανία συνεχίζει να μάχεται εναντίον αυτού που «κάποτε» θεωρείτο ο «δεύτερος ισχυρότερος στρατός στον κόσμο».

«Δεν είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα πίεσης, όταν αναμένονται νίκες σε εβδομαδιαία και ακόμη και ημερήσια βάση» ξεκαθάρισε, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού για ανακατάληψη εδαφών στο Χάρκοβο. «Οι εισβολείς εκδιώκονται σταδιακά από την περιοχή» είπε ακόμη ο Ζελένσκι.

Και πρόσθεσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κάνουν το παν για να απελευθερώσουν τη χώρα μας και τον λαό μας. Όλες οι πόλεις μας θα απελευθερωθούν, η Χερσώνα, η Μελιτόπολη, η Μπερντιάνσκ, η Μαριούπολη κι όλες οι άλλες».

Ukraine troops recapture towns near Kharkiv from Russian strongholds

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ