Κοσμος

Η Κίνα «έκοψε» δηλώσεις του επικεφαλής του ΠΟΥ - Η λογοκρισία στο Weibo

Η κριτική που άσκησε ο Τέντρος στην πολιτική «μηδενικών κρουσμάτων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη Σαγκάη η Κίνα επιμένει να εφαρμόζει το σκληρό lockdown για τον κορωνοϊό
Στη Σαγκάη η Κίνα επιμένει να εφαρμόζει το σκληρό lockdown για τον κορωνοϊό © EPA

Η Κίνα μπλόκαρε ανάρτηση του επικεφαλής του ΠΟΥ για την πολιτική «μηδενικών κρουσμάτων» στη Σαγκάη. Τι δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ.

Μια ανάρτηση του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με την πολιτική μηδενικής ανοχής που έχει υιοθετήσει η Κίνα έναντι της covid-19, αφαιρέθηκε από το Weibo σήμερα το πρωί, λίγη ώρα αφού δημοσιεύθηκε.

Μια άλλη κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το WeChat, έχει απενεργοποιήσει τη λειτουργία κοινοποίησης αντίστοιχης ανάρτησης του ΟΗΕ.

To σκληρό lockdown στη Σαγκάη συνεχίζεται, με τους κατοίκους να βρίσκονται στα όριά τους. Πριν από λίγες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου είχε κάνει βίντεο που έδειχνε υγειονομικούς να βάζουν ζωντανό ηλικιωμένο με κορωνοϊό σε νεκροφόρα.

Τι είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την Κίνα και την πολιτική «μηδενικών κρουσμάτων»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σχολίασε την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, αναφερόμενος στην πολιτική μηδενικής ανοχής της Κίνας: «Δεν πιστεύουμε ότι είναι βιώσιμη λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφορά του ιού αυτήν τη στιγμή και εκείνη που προβλέπουμε για το μέλλον». Τα σχόλια του Τέντρος αναρτήθηκαν στα κινέζικα από τον ΟΗΕ στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δηλώσεις του Τέντρος προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις μεταξύ των χρηστών διαδικτύου στην Κίνα, καθώς το παρατεταμένο lockdown στη Σαγκάη και οι αυξανόμενοι περιορισμοί στις μετακινήσεις στο Πεκίνο εντείνουν την αγανάκτηση των Κινέζων.

Η Κίνα επιμένει ότι θα παραμείνει πιστή στην πολιτική της «μηδενικής ανοχής» έναντι στη covid-19, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα νέα «ξεσπάσματα» της πανδημίας κορωνοϊού, ισχυριζόμενη ότι με τον τρόπο αυτό σώζει ζωές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ