Κοσμος

Αλαμπάμα: Νεκρή η σωφρονιστική υπάλληλος που διέφυγε με κρατούμενο

Το ζευγάρι εντοπίστηκε στην Ιντιάνα μετά από καταδίωξη των αρχών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κρατούμενος Κέισι Γουάιτ και η σωφρονιστική υπάλληλος Βίκι Γουάιτ
Ο κρατούμενος Κέισι Γουάιτ και η σωφρονιστική υπάλληλος Βίκι Γουάιτ © Lauderdale County Sheriff's Office

Αλαμπάμα: Νεκρή η σωφρονιστική υπάλληλος που είχε διαφύγει με κρατούμενο φυλακών - Πώς τους εντόπισαν οι αρχές - Φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε.

Σχεδόν δέκα ημέρες μετά την απόδραση του Κέισι Γουάιτ, με τη βοήθεια της σωφρονιστικής υπαλλήλου, Βίκι Γουάιτ, από φυλακές στην Αλαμπάμα, το φερόμενο ως ζευγάρι συνελήφθη από τις αρχές στην Ιντιάνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Βίκι Γουάιτ φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, ενώ ο δραπέτης συνελήφθη σε μία κινηματογραφική καταδίωξη

Σύμφωνα με το CNN, οι αστυνομικοί που διεξήγαγαν την έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της σωφρονιστικής υπαλλήλου και του κρατούμενου, εντόπισαν τη Βίκυ Γουάιτ να βγαίνει από ένα ξενοδοχείο με περούκα. Στη συνέχεια, μαζί με τον Κέισι Γουάιτ μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο και απομακρύνθηκαν. Οι αρχές συνέχισαν να τους παρακολουθούν μέχρι που άρχισε η καταδίωξη του οχήματος, που έληξε όταν ένα μέλος ειδικής ομάδας των ΗΠΑ έπεσε πάνω στην Cadillac στην οποία επέβαινε το ζευγάρι. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να βγάλουν τον κρατούμενο από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο, αλλά η Βίκι Γουάιτ βρισκόταν βαριά τραυματισμένη μέσα, καθώς είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι. 

Escaped Alabama inmate and corrections officer in custody


Ο Κέισι Γουάιτ φέρεται να είπε στους αστυνομικούς να βοηθήσουν τη «σύζυγό του» που είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι. Ο Κέισι Γουάιτ, 38 ετών, θα επιστρέψει στην Αλαμπάμα. Ο κρατούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο. Η Βίκυ Γουάιτ, 56 ετών, κατηγορήθηκε αρχικά για διευκόλυνση απόδρασης σε πρώτο βαθμό και αργότερα αντιμετώπισε πρόσθετες κατηγορίες για πλαστογραφία και κλοπή ταυτότητας.

Alabama prison escape: Evanston, IN police describe chase that led to arrest | LiveNOW from FOX

Αλαμπάμα: Το χρονικό της φυγής της σωφρονιστικής υπαλλήλου με τον κρατούμενο

Η Βίκι Γουάιτ εμφανίστηκε την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 στη φυλακή της Φλόρενς στην Αλαμπάμα προκειμένου να συνοδεύσει τον Κέισι Γουάιτ σε ψυχιατρική αξιολόγηση στο δικαστήριο. Ήταν η τελευταία της ημέρας στην εργασία της, καθώς η 56χρονη γυναίκα θα έβγαινε στη σύνταξη. Το σχέδιο της, ωστόσο, ήταν άλλο και από ότι φάνηκε πολύ οργανωμένο. Η Βίκι Γουάιτ είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της κοντά σε εμπορικό κέντρο προκειμένου να μπορέσει να διαφύγει με τον συνεπώνυμό της, Κέισι Γουάιτ. 

Εικόνες που βρήκαν το φως της δημοσιότητας από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στις φυλακές δεν κατέγραψαν κάτι το αξιοσημείωτο. Η Βίκι Γουάιτ παραλαμβάνει τον πανύψηλο κρατούμενο και αποχωρούν, χωρίς τίποτα να προμηνύει ότι οι δύο τους θα δραπέτευαν. Όπως φαίνεται στο βίντεο, η σωφρονιστικής υπάλληλος δεν γυρνά να τον κοιτάξει παρά μόνο όταν τον βάζει στο αστυνομικό όχημα, με τα χέρια και τα πόδια δεμένα. Στη συνέχεια κλείνει την πόρτα και το όχημα απομακρύνεται λίγο μετά τις 09:30 το πρωί.

Οι αρχές συνειδητοποίησαν ότι οι δύο έχουν εξαφανιστεί πολλές ώρες αργότερα, γύρω στις 15:30.

Victim of Casey White shares warning

Με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ