Κοσμος

Έκρηξη στη Μαδρίτη σε διαμέρισμα πολυκατοικίας - Οι πρώτες εικόνες (βίντεο)

Δύο εργάτες φέρονται ως αγνοούμενοι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζημιές σε πολυκατοικία στη Μαδρίτη μετά την ισχυρή έκρηξη
Ζημιές σε πολυκατοικία στη Μαδρίτη μετά την ισχυρή έκρηξη @Twitter

Στη Μαδρίτη σημειώθηκε έκρηξη σε διαμέρισμα πολυκατοικίας - Πληροφορίες για τραυματίες.

Πανικός στη Μαδρίτη μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε διαμέρισμα σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου 2022. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 τραυματίες στην πρωτεύουσα της Ισπανίας μετά την ισχυρή έκρηξη. Ένας εκ των τραυματιών χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό δύο ανθρώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι μετά την έκρηξη.

Επι ποδός η πυροσβεστική στη Μαδρίτη. Τουλάχιστον 5 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν, την ώρα που συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό και άλλων κατοίκων που μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί στο κτίριο.

Μετά την έκρηξη εκδηλώθηκε φωτιά στον τελευταίο όροφο της πολυκατοικίας, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Barrio de Salamanca.

Όλα έγιναν σε μια στιγμή. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για «μεγάλη έκρηξη», που έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε μεγάλη απόσταση. Όπως μετέδωσαν ισπανικά ΜΜΕ, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το συμβάν να συνδέεται με διαρροή φυσικού αερίου.

Βομβαρδισμένο τοπίο δρόμος στη Μαδρίτη μετά την έκρηξη - Οι πρώτες εικόνες

Στα social media αναρτήθηκαν οι πρώτες εικόνες μετά την έκρηξη στη Μαδρίτη. Το ωστικό κύμα έχει προκαλέσει ζημιές και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Διασώστες απομακρύνουν έναν τραυματία και τον βάζουν σε ασθενοφόρο.

Το κτίριο όπου σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη στη Μαδρίτη έχει υποστεί ζημιές. Κομμάτια μπέτον και τμήματα από αλουμίνια έχουν εκτιναχτεί σε μεγάλη απόσταση.

Ανάστατοι κάτοικοι και περαστικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί, ενώ πυροσβέστες επιχειρούν στο κτίριο και αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το σημείο της έκρηξης.

«Οι πυροσβέστες της Μαδρίτης αναζητούν δύο εργάτες που φέρονται ως αγνοούμενοι μετά την έκρηξη», που σημειώθηκε γύρω στη 1.30 τοπική ώρα (2.30 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσαν μέσω Twitter οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

«Ξέρουμε ότι κάποιες εργασίες πραγματοποιούνταν μέσα στο κτίριο», δήλωσε ο δήμαρχος της Μαδρίτης ,Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα, στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ