Κοσμος

Καρίν Ζαν Πιέρ: Η πρώτη μαύρη και γκέι εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

«Είμαι ό,τι μισεί ο Τραμπ: Γυναίκα, μαύρη και gay»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρίν Ζαν Πιέρ: Η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Καρίν Ζαν Πιέρ: Η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου © EPA/Oliver Contreras / POOL

Καρίν Ζαν Πιέρ: Ποια είναι η πρώτη μαύρη και γκέι εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου - Στη θέση της Τζεν Ψάκι.

Η Καρίν Ζαν Πιερ είναι η πρώτη μαύρη, ομοφυλόφιλη εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου καθώς διορίστηκε στη θέση της Τζεν Ψάκι που αποχωρεί. Η Καρίν Ζαν Πιερ θα διαδεχθεί την Τζεν Ψάκι 13 Μαΐου, της οποίας ήταν προηγουμένως αναπληρώτρια.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε «περήφανος» για αυτόν τον διορισμό και έπλεξε το εγκώμιο της Ζαν Πιερ, επαινώντας την «εμπειρία, το ταλέντο και την ειλικρίνεια» της.

«Θα είναι η πρώτη μαύρη και ανοιχτά LGBTQ+ γυναίκα» έγραψε από την πλευρά της στο Twitter η Ψάκι, η οποία είχε εξ’ αρχής γνωστοποιήσει ότι θα παραιτηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπάιντεν.

«Θα δώσει φωνή σε πολλούς ανθρώπους και θα επιτρέψει σε πολλούς να κάνουν μεγάλα όνειρα», πρόσθεσε.

Karine Jean-Pierre announced as new White House press secretary

Καρίν Ζαν Πιερ: Ποια είναι η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Η 44χρονη Ζαν Πιερ γεννήθηκε στο Φορτ ντε Φρανς της Μαρτινίκα και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την οικογένειά της σε ηλικία πέντε ετών, όπως αναφέρει το περιοδικό «Forbes». Μεγάλωσε στο Κουίνς Βίλατζ της Νέας Υόρκης και είναι η μεγαλύτερη από τα τρία αδέρφια της . Η μητέρα της εργαζόταν και ο πατέρας της ήταν οδηγός ταξί.

Καθώς οι δύο γονείς της δούλευαν τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, η Ζαν Πιερ ήταν συχνά υπεύθυνη για την φροντίδα των μικρότερων αδερφών της. Είναι απόφοιτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης κι έλαβε το μεταπτυχιακό της από το τμήμα Διεθνών και Δημόσιων Υποθέσεων στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια.

Εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν το 2020 και είχε προηγουμένως απασχοληθεί στον Λευκό Οίκο κατά τη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα. Έχει διατελέσει επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της οργάνωσης «MoveOn.org».

Στόχος της Καρίν Ζαν Πιερ, όπως λέει, είναι «να αλλάξει τα πράγματα, να κάνει τη διαφορά στον κόσμο».

Αρχικά, ήθελε να γίνει γιατρός.

Με την σύντροφό της, ανταποκρίτρια του CNN, Σουζάν Μαλβό, έχουν υιοθετήσει ένα κοριτσάκι, την Σολέιγ Μαλβό Ζαν Πιερ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το γαλλικό δίκτυο France 24».

«Είμαι ότι μισεί ο Ντόναλντ Τραμπ: γυναίκα, μαύρη, ομοφυλόφιλη και μαμά», είχε δηλώσει το 2016 η τότε εκπρόσωπος της εθνικής οργάνωσης «MoveOn», Καρίν Ζαν Πιερ.

Καρίν Ζαν Πιερ: Η κατάθλιψη και η απόπειρα αυτοκτονίας

Η Ζαν Πιερ, που ήθελε αρχικά να γίνει γιατρός, έχει διατελέσει επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της οργάνωσης MoveOn.org και δίνει μεταξύ άλλων μάχες για την κατάρριψη των προκαταλήψεων αναφορικά με τα ψυχικά νοσήματα. Έχει μιλήσει για το πώς υπήρξε θύμα σεξουαλικής επίθεσης στην παιδική της ηλικία κι ότι υπέφερε από κατάθλιψη.

Στο βιβλίο της του με τίτλο: «Moving Forward: A Story of Hope, Hard Work, and the Promise of America» («Προχωρώντας Μπροστά: Μια Ιστορία Ελπίδας, Σκληρής Δουλείας και της Υπόσχεσης της Αμερικής»), που κυκλοφόρησε το 2019, η Ζαν Πιερ μίλησε για την «πίεση της επιτυχίας που συνοδεύει όσους μεγαλώνουν σε οικογένειες μεταναστών».

Καρίν Ζαν Πιερ
Ken Cedeno / POOL

«Αυτή η πίεση ήταν τόσο μεγάλη και το αίσθημα της αποτυχίας μου τόσο ισχυρό, που σκέφτηκα ότι η οικογένειά μου θα ήταν καλύτερα χωρίς εμένα. Προσπάθησα να βάλω τέλος στη ζωή μου», ανέφερε σε ανάρτησή της που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του δικτύου MSNBC, όπου είχε εργαστεί ως σύμβουλος στο παρελθόν.

Όταν ρωτήθηκε χθες για το μήνυμα που θέλει να στείλει στην αμερικανική νεολαία, η Ζαν Πιερ απάντησε: «Αν έχετε πάθος μ’ αυτό που θέλετε να γίνετε, εκεί που θέλετε να φθάσετε κι εργάζεστε πολύ σκληρά, θα πετύχετε το στόχο σας. Θα σας ρίξουν κάτω και θα περάσετε ορισμένες δύσκολες περιόδους. Δεν θα είναι εύκολα πάντα τα πράγματα, αλλά οι ανταμοιβές είναι εκπληκτικές, ειδικά αν μείνετε πιστοί στους εαυτούς σας». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ