Κοσμος

Αυστραλία: Δημοσιογράφος σώζει παιδί από πνιγμό - Βουτά στη θάλασσα την ώρα του live

Καρέ καρέ η δραματική επιχείρηση διάσωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δημοσιογράφος που έσωσε παιδί από πνιγμό στην Αυστραλία
Ο δημοσιογράφος που έσωσε παιδί από πνιγμό στην Αυστραλία @7NewsPerth/Twitter

Δημοσιογράφος στην Αυστραλία πέφτει στη θάλασσα για να σώσει παιδί που πνιγόταν. Σταμάτησε τη live μετάδοση για να αποτρέψει τον πνιγμό.

Τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν στην Αυστραλία με δημοσιογράφο ο οποίος σταμάτησε τη live μετάδοση για να βουτήξει στη θάλασσα και να σώσει 10χρονο αγόρι που πνιγόταν, κατέγραψε η κάμερα.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 και οι εικόνες συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο των social media.

Ο Πολ Μπαρτ βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση με το στούντιο. Στεκόταν μπροστά στην παραλία Surfers Paradise στη Χρυσή Ακτή. Όταν διαπίστωσε ότι το παιδί κινδύνευε να πνιγεί, δεν το σκέφτηκε στιγμή και βούτηξε στη θάλασσα για να το σώσει.

Τι δήλωσε ο δημοσιογράφος στην Αυστραλία που έσωσε το παιδί από πνιγμό

«Μια οικογένεια Πακιστανών πήδηξε μέσα στη θάλασσα, και τους ρούφηξε όλους το κύμα» ανέφερε στην πρώτη του δήλωση ο δημοσιογράφος.

Και πρόσθεσε: «Το αγόρι το παρέσυραν τα ρεύματα. Περίπου 4 ή 5 από εμάς πηδήξαμε μέσα και ουσιαστικά τον τραβήξαμε πίσω στην παραλία. Ζει, αναπνέει, έχει τις αισθήσεις του, μιλάει. Δεν υπάρχει "καμία αμφιβολία" πως ο 10χρονος είχε καταπιεί πολύ νερό».

Σε νέες του δηλώσεις στην εφημερίδα «The Courier Mail», ο δημοσιογράφος στην Αυστραλία ανέφερε ότι «ο πατέρας ούρλιαζε και έκλαιγε για το γιο του».

«Περάσαμε περίπου 10 λεπτά ψάχνοντάς τον, βουτώντας κάτω από τα κύματα. Σκεφτόμουν ότι τον χάσαμε, τον χάσαμε. Σκεφτόμουν τον γιο μου που είναι στην ίδια ηλικία. Αρχίσαμε να βγαίνουμε από το νερό και τότε ακούσαμε κάποιον να λέει: "Να 'τος, να 'τος"» θυμήθηκε ακόμα.

Η στιγμή που ο δημοσιογράφος στην Αυστραλία βουτά στη θάλασσα για να σώσει τον 10χρονο

Στο βίντεο που συνεχίζει να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο Πολ Μπαρτ σκίζει το πουκάμισό του και βουτά στη θάλασσα, προκειμένου να φθάσει κοντά στο παιδί.

Στο σημείο βρέθηκαν και άλλοι κολυμβητές, οι οποίοι προσπαθούσαν να εντοπίσουν το αγόρι, το οποίο είχε παρασυρθεί από τα κύματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ