Κοσμος

Μεξικό: Ένατη δολοφονία δημοσιογράφου τον τελευταίο χρόνο

Το πτώμα του δημοσιογράφου εντοπίστηκε στον δρόμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δημοσιογράφος Λουίς Ενρίκε Ραμίρες
Λουίς Ενρίκε Ραμίρες © Youtube / TV1

Μεξικό: Ένατη δολοφονία δημοσιογράφου τον τελευταίο χρόνο - Ποιος ήταν ο δημοσιογράφος Λουίς Ενρίκε Ραμίρες

Η ένατη δολοφονία δημοσιογράφου τον τελευταίο χρόνο καταγράφηκε πριν από λίγα 24ωρα στο Μεξικό και συγκεκριμένα στην πολιτεία Σιναλόα. 

Την είδηση επιβεβαίωσε η μεξικανική δικαιοσύνη και η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα. «Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ότι πτώμα που βρέθηκε σε δρόμο (...) ήταν αυτό του δημοσιογράφου Λουίς Ενρίκε Ραμίρες Ράμος», διευκρίνισε μέσω Twitter η εισαγγελέας Σάρα Κινιόνες. Το πτώμα του ρεπόρτερ βρέθηκε χθες το πρωί κοντά στην Κουλιακάν, την πρωτεύουσα της πολιτείας.

 

 

«Πρόκειται ξεκάθαρα για δολοφονία. Το πτώμα βρέθηκε στα περίχωρα της Κουλιακάν, τυλιγμένο με πλαστικό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μπαλμπίνα Φλόρες, η αντιπρόσωπος της RSF στο Μεξικό.

 

 

Το Μεξικό από τις πιο επικίνδυνες χώρες για τους δημοσιογράφους

Ο Λουίς Ενρίκε Ραμίρες εργαζόταν για την εφημερίδα El Debate. Ήταν επίσης ιδρυτής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Fuentes Fidedignas.

Πρόκειται για τον ένατο δημοσιογράφο που πέφτει θύμα δολοφονίας εντός του 2022 στο Μεξικό, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για αυτούς που ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα. Περίπου 150 εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή από το 2000, κατά τη RSF.

Asesinan a Luis Enrique Ramírez, columnista de El Debate, en Culiacán, Sinaloa

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ