Η Βασίλισσα Ελισάβετ σε αφίσα στο Λονδίνο
Βασίλισσα Ελισάβετ © EPA / NEIL HALL
Celebrities

Χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ τα πάρτι στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η βασίλισσα Ελισάβετ δεν της επιτρέπουν να παραβρεθεί

62224-137655.jpg
Newsroom |

Βασίλισσα Ελισάβετ: Χωρίς την 96χρονη βασίλισσα τα πάρτι στους κήπους του Μπάκιγχαμ - Ξεκινά η διοργάνωσή τους μετά από δύο χρόνια

Τα πάρτι στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιστρέφουν, όμως, πλέον θα λαμβάνουν χώρα χωρίς την παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ που εξακολουθεί να παραμένει μακριά από τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις.

Η 96χρονη βασίλισσα Ελισάβετ αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Έτσι, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ την Πέμπτη, τα πάρτι θα γίνονται με την παρουσία μελών της βασιλικής οικογένειας. Τα τελευταία δύο χρόνια τα πάρτι στα ανάκτορα μπήκαν στον πάγο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που είχαν επιβληθεί για την ανάσχεσης της διασποράς του COVID-19. 

Παραδοσιακά, η βασίλισσα Ελισάβετ διοργανώνει τρία ετήσια πάρτι στον κήπο στο σπίτι της στο κεντρικό Λονδίνο και ένα άλλο στο Palace of Holyroodhouse στο Εδιμβούργο. Τα πάρτι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο και αυτό στη Σκωτία τον Ιούνιο.

Garden Parties at Buckingham Palace: Behind the Scenes

«Η Αυτού Μεγαλειότητα Η Βασίλισσα θα εκπροσωπηθεί από άλλα Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας στα φετινά Garden Party, ενώ οι λεπτομέρειες για τη συμμετοχή θα επιβεβαιωθούν σε εύθετο χρόνο», ανέφερε το γραφείο της σε ανακοίνωσή του σήμερα Πέμπτη (5/5).

Στις αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 70 χρόνων της βασίλισσας στον θρόνο, συμπεριλαμβανομένης της τελετής ευχαριστιών και ενός διαγωνισμού στο κεντρικό Λονδίνο.

A Garden Party at Buckingham Palace

 

 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα πάρτι στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το εθιμοτυπικό

Την ημέρα του Garden Party, οι πύλες του Μπάκιγχαμ ανοίγουν γύρω στις 3 μ.μ. Το πάρτι ξεκινά επίσημα όταν η Βασίλισσα συνοδευόμενη από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, μπαίνουν στον κήπο στις 4 μ.μ., όταν παίζεται ο Εθνικός Ύμνος από ένα από τα δύο στρατιωτικά συγκροτήματα.

Ενώ τα συγκροτήματα συνεχίζουν να παίζουν μια playlist, η βασίλισσα Ελισάβετ κυκλοφορεί μεταξύ των καλεσμένων. Ο καθένας ακολουθεί διαφορετική διαδρομή και γίνονται τυχαίες συναντήσεις, ώστε όλοι να έχουν ίσες πιθανότητες να μιλήσουν με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Στη συνέχεια, η Βασίλισσα φτάνει στη Βασιλική Σκηνή τσαγιού, όπου συναντά άλλους καλεσμένους. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να φάνε, να πιουν και να κάνουν βόλτα στους όμορφους κήπους του Μπάκιγχαμ.

Η Βασίλισσα δίνει την άδεια για επιπλέον Garden Party που θα πραγματοποιηθούν. Το 2015 έγιναν Garden Party για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του Ινστιτούτου Γυναικών και των Τυφλών Βετεράνων του Ηνωμένου Βασιλείου. 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice