Κοσμος

Υπόθεση Μαντλίν: Νέα στοιχεία για τον Γερμανό ύποπτο

Τι αποκάλυψε εισαγγελέας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εξαφανισμένη Μαντλίν ΜακΚάν (Φωτογραφία αρχείου)
Η εξαφανισμένη Μαντλίν ΜακΚάν (Φωτογραφία αρχείου) © EPA

Υπόθεση Μαντλίν: Νέα στοιχεία για τον βασικό ύποπτο - Η αποκάλυψη εισαγγελέα.

Οι Αρχές έχουν βρει νέα αποδεικτικά στοιχεία που πιθανόν να ενοχοποιούν τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν, όπως δήλωσε ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο Γερμανός εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση από το 2020.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πορτογαλικό τηλεοπτικό κανάλι CMTV την Τρίτη, ο Βόλτερς είπε ότι οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έχουν βρει «κάποια δεδομένα, κάποιες νέες αποδείξεις» και πρόσθεσε ότι «είμαστε βέβαιοι ότι (ο Κρίστιαν Μπρύκνερ) είναι ο δολοφόνος της Μαντλίν ΜακΚάν.

Η Μαντλίν ΜακΚάν (φωτογραφία αρχείου)
Η Μαντλίν ΜακΚάν (φωτογραφία αρχείου) © EPA

Ο Μπρύκνερ, που έχει καταδικαστεί για κακοποίηση ανηλίκου και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραμένει φυλακισμένος στη Γερμανία για μια άλλη υπόθεση, για τον βιασμό μιας γυναίκας στην ίδια περιοχή του Αλγκάρβε όπου εξαφανίστηκε η μικρή το 2007. Τότε η Μαντλίν ήταν τριών ετών.

Τον περασμένο μήνα ένας Πορτογάλος εισαγγελέας κατονόμασε ως ύποπτο τον Μπρύκνερ. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά σε «ύποπτο» για την εξαφάνιση του παιδιού αφότου κατηγορήθηκαν οι γονείς της, το 2007, οι οποίοι στη συνέχεια απαλλάχθηκαν.

Ο 45χρονος Μπρύκνερ αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνιση της Μαντλίν. Διατυπώθηκαν κάποιες εικασίες ότι αποδεικτικά στοιχεία βρέθηκαν στο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που χρησιμοποιούσε ο Μπρύκνερ εκείνη την περίοδο. Ο δημοσιογράφος του CMTV ρώτησε τον Βόλτερς αν διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες και εκείνος απάντησε: «Δεν θέλω να τις διαψεύσω».

Ο βασικός ύποπτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ιταλικές αρχές
Ο βασικός ύποπτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ιταλικές αρχές © EPA

Το τροχόσπιτο βρίσκεται στην κατοχή της γερμανικής αστυνομίας από τον Ιούνιο του 2020, όταν οι αρχές άρχισαν να ερευνούν πληροφορίες για τον Μπρύκνερ.

Ο Βόλτερς είπε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για τη συνεχιζόμενη γερμανική έρευνα επειδή θα πρέπει να ενημερωθεί προηγουμένως ο ύποπτος. Σε δηλώσεις του στο Reuters είπε ότι οι πορτογαλικές εισαγγελικές αρχές κατονόμασαν τον Μπρύκνερ ως ύποπτο, ώστε να μην παρέλθει η 15ετία της παραγραφής του αδικήματος.

Υπόθεση Μαντλίν: Οι γονείς της ζητούν να μαθευτεί η αλήθεια

Να μάθουν την αλήθεια ζητούν 15 ολόκληρα χρόνια μετά την εξαφάνιση της κόρης τους οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν.

«Όποια κι αν είναι η έκβαση, η Μαντλίν θα είναι πάντα κόρη μας και ένα αληθινά φρικτό έγκλημα έχει διαπραχθεί», έγραψαν η Κέιτ και ο Τζέρι ΜακΚάν στη σελίδα τους στο Facebook που είναι αφιερωμένη στην αναζήτηση της Μαντλίν, η οποία έχει εξαφανιστεί από τις 3 Μαΐου 2007.

Οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν
Οι γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν © EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

«Είναι αλήθεια πως η αβεβαιότητα προκαλεί την αδυναμία. Η γνώση και η βεβαιότητα δίνουν δύναμη και γι’ αυτό τον λόγο είναι ουσιώδης η ανάγκη μας για απαντήσεις, για αλήθεια» επεσήμαναν οι γονείς της Μαντλίν.

Οι ΜακΚάν προσπαθούν ακούραστα εδώ και χρόνια να ρίξουν φως στην υπόθεση της εξαφάνισης του παιδιού. Στη Βρετανία πολλές διασημότητες, από επιχειρηματίες μέχρι συγγραφείς και ποδοσφαιριστές έχουν απευθύνει δημοσίως έκκληση για πληροφορίες για την τύχη της Μαντλίν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ