Κοσμος

Doctor Strange: Αποσύρεται η ταινία στη Σαουδική Αραβία - Η Disney δεν κόβει την LGBTQ αναφορά

Η χώρα άνοιξε όλα τα σινεμά το 2017

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Σαουδική Αραβία: Ζητά από την Disney να κόψει όλες τις LGBTQ αναφορές από την ταινία της Marvel «Doctor Strange», πριν την κυκλοφορία της στα σινεμά της χώρας

H Disney έχει αρνηθεί να πραγματοποιήσει αλλαγές στην τελική μορφή της ταινίας «Doctor Strange in the Multiverse of Madness», η οποία θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαΐου. Το πρόβλημα της Σαουδικής Αραβίας φαίνεται πως είναι η αναφορά του λεσβιακού χαρακτήρα, America Chavez, στις «δύο μητέρες» της, συνολικής διάρκειας περίπου 12 δευτερολέπτων.

Παρά την άρνηση της Disney να αφαιρέσει αυτό το κομμάτι, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η απαγόρευση της ταινίας στην χώρα, όμως σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενων της AMC Cinemas στη Σαουδική Αραβία, η ταινία έχει «αποσυρθεί».

Να θυμίσουμε πως η χώρα «άνοιξε» όλα τις τα σινεμά το 2017 μετά από απαγόρευση που διήρκησε πάνω από μια δεκαετία, ως μέρος των κοινωνικών μεταρρυθίσεων του πρίγκιπα Mohammed bin Salman.

Από τότε έχει καταγραφεί σημαντική άνοδος στις πωλήσεις εισιτηρίων κινηματογράφου, με τα έσοδα να φτάνουν τα 238 εκατ. δολάρια το 2021. Αύξηση κατά 95% σε σύγκριση με το 2020.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ