Κοσμος

Καταδικάστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για ασέβεια προς δικαστήριο

Ποια η ποινή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραμπ
O Ντόναλντ Τραμπ © EPA/KEVIN DIETSCH

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταδίκασε τη Δευτέρα τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για ασέβεια προς το δικαστήριο.

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταδίκασε τη Δευτέρα τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για ασέβεια προς το δικαστήριο, επειδή δεν συμμορφώθηκε με κλήτευση ώστε να παραδώσει έγγραφα που σχετίζονται με έρευνα του γραφείου του γενικού εισαγγελέα της πολιτείας.

Ο Τραμπ θα πρέπει να καταβάλει 10.000 δολάρια ανά ημέρα για όσο διάστημα δεν συμμορφώνεται με την κλήτευση.

Η διαπίστωση περιφρόνησης σε δικαστήριο του Μανχάταν ήρθε μετά από μια ακρόαση που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, κατά την οποία οι δικηγόροι της Γενικής Εισαγγελέως της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς κατηγόρησαν τον Τραμπ ότι καθυστερεί να παραδώσει τα απαιτούμενα έγγραφα.

Η Τζέιμς διεξάγει έρευνα για τον Οργανισμό Τραμπ σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι χειραγώγησε αθέμιτα τις δηλωθείσες αξίες διαφόρων περιουσιακών στοιχείων ακινήτων για να επιτύχει ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους για δάνεια και ασφαλιστική κάλυψη και για να μειώσει τους φόρους τους.

"Σε μια σημαντική νίκη, ένα δικαστήριο αποφάσισε υπέρ μας να καταδικάσει τον Ντόναλντ Τραμπ σε ασέβεια προς το δικαστήριο", έγραψε στο Twitter ο Τζέιμς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ