Κοσμος

Μαντλίν ΜακΚάν: Η ανακοίνωση των γονιών της για τον Γερμανό ύποπτο

«Χαιρετίζουμε την απόφαση των πορτογαλικών αρχών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
madeleine-mccann.jpg
© EPA/LUIS FORRA

Ανακοίνωση από τους γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν μετά την επίσημη ανακήρυξη του Γερμανού Κρίστιαν Μπρούκνερ ως υπόπτου στην υπόθεση εξαφάνισης.

Πρώτη αντίδραση από τους γονείς της Μαντλίν ΜακΚάν μετά την ανακοίνωση των πορτογαλικών αρχών ότι ένας Γερμανός γίνεται επίσημα ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής.

Οι γονείς της Μαντλίν εκφράζουν μεταξύ άλλων την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή στην πολύκροτη υπόθεση με την εξαφάνιση του παιδιού τους.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση των πορτογαλικών αρχών να κηρύξουν έναν Γερμανό άνδρα ως "arguido" σε σχέση με την εξαφάνιση της αγαπημένης μας κόρης, Μαντλίν. Αυτό αντανακλά την πρόοδο της έρευνας, που διεξάγεται από τις πορτογαλικές, γερμανικές και βρετανικές αρχές» επισημαίνουν.

Και προσθέτουν: «Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις από τη Μητροπολιτική Αστυνομία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο "arguido" δεν έχει ακόμη κατηγορηθεί για κάποιο συγκεκριμένο έγκλημα που σχετίζεται με την εξαφάνιση της Μαντλίν».

«Αν και η πιθανότητα η Μαντλίν να είναι ακόμα ζωντανή και να ξαναβρεθούμε είναι μικρή, δεν έχουμε εγκαταλείψει τις ελπίδες μας» καταλήγουν οι γονείς της Μαντλίν.

Η 4χρονη Μαντλίν εξαφανίστηκε πριν από 15 χρόνια σε τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία, όπου έκανε διακοπές μαζί με την οικογένειά της. Τον Ιούνιο του 2020 οι γερμανικές Αρχές είχαν ανακοινώσει πως η Μαντλίν είναι, κατά πάσα πιθανότητα, νεκρή και ο Κρίστιαν Μπρούκνερ είναι ο ένοχος. Ωστόσο, οι Βρετανοί ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν την υπόθεση ως περίπτωση εξαφάνισης και οι γονείς της «ελπίζουν ακόμα» πως θα εντοπιστεί ζωντανή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ