Κοσμος

Γαλλικές εκλογές: Μειωμένη η τηλεθέαση της μονομαχίας Μακρόν - Λεπέν

Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλικές εκλογές: Μειωμένη η τηλεθέαση της μονομαχίας Μακρόν - Λεπέν
Γαλλικές εκλογές: Μειωμένη η τηλεθέαση της μονομαχίας Μακρόν - Λεπέν © EPA/LUDOVIC MARIN / POOL

Γαλλία - Εκλογές: Μειωμένη η τηλεθέαση της χθεσινής μονομαχίας Μακρόν - Λεπέν σε σχέση με το 2017

Σχεδόν 15,6 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν χθες, Τετάρτη, στη Γαλλία την μονομαχία Μακρόν - Λεπέν ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Πριν από πέντε χρόνια, σχεδόν 16,5 εκατομμύρια τηλεθεατές είχαν παρακολουθήσει την προεκλογική συζήτηση ανάμεσα στους δύο.

Γαλλία - Προεδρικές εκλογές: Νικητής στον δεύτερο γύρο ο Εμανουέλ Μακρόν με 56%, σύμφωνα με δημοσκόπηση 

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinionway-Kea Partners για την Les Echos και το Radio Classique.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 72%.

Γαλλικές εκλογές: Το 59% βρήκε πιο «πειστικό» τον Μακρόν στο ντιμπέιτ με την Λεπέν

Σημειώνεται ότι στην τηλεμαχία η οποία εκτιμάται ότι θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους αναποφάσιστους Γάλλους ψηφοφόρους και διεξήχθη τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, το 59% των τηλεθεατών βρήκε τον Μακρόν «πιο πειστικό» από τον Μαρίν Λεπέν που συγκέντρωσε το 39% σύμφωνα με το BFMTV.

Το 2017, ανάλογη έρευνα είχε αναδείξει νικητή της τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο αντιπάλων επίσης τον κ. Μακρόν, πολύ πιο καθαρά (63%).

Παρότι η Λε Πεν κατάφερε σύμφωνα με τους αναλυτές να «γυρίσει σελίδα» από την καταστροφική απόδοσή της στο debate του 2017, δεν κέρδισε ούτε τη φορά τις εντυπώσεις. Από την άλλη ο Μακρόν με την πενταετή εμπειρία στον προεδρικό θώκο φάνηκε να έχει πιο συνεκτικό λόγο και πειστικές απαντήσεις.

Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν οι δύο υποψήφιοι ήταν μεταξύ άλλων ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι σχέσεις Λεπέν – Πούτιν, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οικονομία, η ασφάλεια, η τεχνολογία, οι συντάξεις, η φορολογία, το κλίμα, η εκπαίδευση και η πανδημία της Covid-19.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ