Κοσμος

Πολιτική κρίση στα κατεχόμενα: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του ψευδοκράτους

Νέα προβλήματα για τον Ερντογάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεκτή η παραίτηση της ψευδοκυβέρνησης από τον Τατάρ
Κυβέρνηση των κατεχομένων © ΕPA Pool

Την παραίτησή της υπέβαλε η «κυβέρνηση» του πρωθυπουργού του ψευδοκράτους έπειτα από έντονη αντιπαράθεση με τον λεγόμενο υπουργό Δημοσιονομικών.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ έκανε δεκτή την παραίτηση της τρικομματικής «κυβέρνησης». Ο κ. Τατάρ έκανε δεκτή την «παραίτηση» που επέβαλε την Τρίτη ο «πρωθυπουργός» Φαΐζ Σουτζούογλου λόγω της διαμάχης με το υπουργό του. 

Η πολυήμερη αντιπαράθεση των δύο ανδρών ξεκίνησε από τις αποφάσεις σχετικά με τις αυξήσεις σε τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και τη γενικότερη δυσκολία των Τουρκοκυπρίων να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής, ενώ κορυφώθηκε μετά από ανακοινώσεις σχετικά με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από τον ψευδοπρωθυπουργό.

Μόλις δύο μήνες μετά τον σχηματισμό της αποκαλούμενης Κυβέρνησης στα κατεχόμενα, το πολιτικό σκηνικό εισέρχεται και πάλι σε περίοδο αβεβαιότητας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, πριν κάνει δεκτή την παραίτηση των μελών του σχήματος, είχε διαβουλευθεί με την Άγκυρα.

Ο Σουτζούογλου, επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, είχε στείλει επιστολή στον Ερσίν Τατάρ, ζητώντας του να παύσει τον Ατούν, αλλά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν το έπραξε και φέρεται να είπε ότι θα αξιολογήσει το θέμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ