Κοσμος

Νέα συστήματα πυροβολικού στέλνουν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ

Η δήλωση Μπάιντεν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανός στρατιώτης πάνω σε ρωσικό εγκαταλελειμμένο τανκ κοντά στο Κίεβο
Ουκρανός στρατιώτης πάνω σε ρωσικό εγκαταλελειμμένο τανκ κοντά στο Κίεβο © EPA/POOL

Οι ΗΠΑ ενισχύουν το πυροβολικό του ουκρανικού στρατού με νέα όπλα, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός Τζο Μπάιντεν.

Οι ΗΠΑ θα στείλουν περισσότερα συστήματα πυροβολικού στην Ουκρανία, όπως είπε σήμερα Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022 ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με ηγέτες συμμαχικών χωρών σχετικά με τη ρωσική εισβολή.

Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ θα στείλουν περισσότερα συστήματα πυροβολικού στην Ουκρανία, ο πρόεδρος Μπάιντεν απάντησε «Ναι».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους που συνόδευαν τον πρόεδρο Μπάιντεν στο Νιου Χαμσάιρ, ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να παρέχει πυρομαχικά και άλλη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Η Βρετανία ετοιμάζεται να στείλει πυραύλους Brimstone στην Ουκρανία

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η Βρετανία εξετάζει τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να εφοδιάσει την Ουκρανία με πυραύλους κατά πλοίων, όπως για παράδειγμα τοποθετώντας τους βρετανικούς πυραύλους Brimstone σε οχήματα.

Όταν ρωτήθηκε τι είδους αντιπλοϊκά όπλα σχεδιάζει να στείλει στην Ουκρανία για να στηρίξει την άμυνά της απέναντι στη ρωσική εισβολή, ο Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός της Βρετανίας, απάντησε: «Ένα από τα συστήματα που εξετάζουμε (…) είναι να δούμε αν θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε μερικούς Brimstone στο πίσω μέρος οχημάτων για να δούμε αν λειτουργεί».

Οι πύραυλοι Brimstone έχουν χρησιμοποιηθεί από τις βρετανικές δυνάμεις στη Λιβύη και τη Συρία και συνήθως εκτοξεύονται από μαχητικά αεροσκάφη. Η κατασκευάστρια εταιρεία MBDA δηλώνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον ταχέως κινούμενων στόχων τόσο στην ξηρά όσο και τη θάλασσα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ